ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιμένει στους S-400 η Τουρκία - Παραλαβή τον Ιούλιο

12:36 - 16 Ιουν 2019 | Ειδήσεις
Επιμένει στους S-400 η Τουρκία - Παραλαβή τον Ιούλιο
Στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου αναμένονται τα πρώτα ρωσικά, πυραυλικά συστήματα S-400 στην Τουρκία, σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, σε μια εξέλιξη που αναμένεται ότι θα πυροδοτήσει νέα ένταση στις σχέσεις της Άγκυρας με την Ουάσιγκτον.

«Συζητήσαμε το θέμα των S-400 με τη Ρωσία. Το ζήτημα των S-400 έχει τακτοποιηθεί», φέρεται ότι δήλωσε ο Ερντογάν σε δημοσιογράφους επί του αεροσκάφους με το οποίο επέστρεφε έπειτα από επίσκεψη στο Τατζικιστάν, όπου συμμετείχε σε σύνοδο κορυφής και συναντήθηκε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. «Πιστεύω ότι θα αρχίσουν να έρχονται το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου», πρόσθεσε.

Οι S-400 έχουν γίνει εστία αντιπαράθεσης ανάμεσα στην Τουρκία και τις ΗΠΑ. Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Πάτρικ Σάναχαν ανακοίνωσε αυτόν τον μήνα πως η Τουρκία θα βγει από το πρόγραμμα του μαχητικού αεροπλάνου F-35, εάν προχωρήσει στα σχέδιά της και παραλάβει τους S-400.

Όπως μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, o Ερντογάν δήλωσε πως θα συζητήσει το θέμα με τον Aμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, όταν συναντηθούν αυτόν τον μήνα στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20).

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.