ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΚΤ:Επέλεξε Sia και Colt για πρόσβαση στις υποδομές του ευρωσυστήματος

12:20 - 18 Ιουν 2019 | Ειδήσεις
Η SIA, σε συνεργασία με την Colt Technology Services, κέρδισε τον διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την παροχή υπηρεσιών συνδεσιμότητας οι οποίες θα επιτρέπουν σε ευρωπαϊκές κεντρικές και εμπορικές τράπεζες, σε κεντρικά αποθετήρια αξιών, σε αυτοματοποιημένους εκκαθαριστικούς οίκους και άλλους παρόχους υπηρεσιών πληρωμών να συνδέονται απευθείας με τις υποδομές αγοράς του Ευρωσυστήματος μέσω ενός ενιαίου περιβάλλοντος πρόσβασης (Ενιαίος Δίαυλος Υποδομών Αγοράς του Ευρωσυστήματος-ESMIG).

Όπως ανανφέρει η σχετική ανακοίνωση, χάρη στη ανάδειξη της SIA και της Colt, ως παρόχους υπηρεσιών δικτύου για το ESMIG, αρχής γενομένης από τον Νοέμβριο του 2021, όλοι οι κύριοι οργανισμοί του ευρωπαϊκού χρηματοοικονομικού συστήματος θα είναι σε θέση να συνδέονται με την πλατφόρμα διακανονισμού πληρωμών μεγάλης αξίας TARGEΤ2, την υπηρεσία διακανονισμού άμεσων πληρωμών TIPS, την πλατφόρμα διακανονισμού αξιόγραφων TARGET2-Securities (T2S), το Σύστημα Διαχείρισης Εγγυήσεων του Ευρωσυστήματος (ECMS) και πιθανώς άλλες νέες υπηρεσίες και εφαρμογές.

Το ESMIG αποτελεί βασικό δομικό στοιχείο για την υλοποίηση του έργου ενοποίησης του TARGET2 και του TARGET2-Securities, το οποίο συγκαταλέγεται ανάμεσα στις κύριες προτάσεις που κατατέθηκαν ως μέρος του στρατηγικού πλάνου «2020 Vision» του Ευρωσυστήματος για την εξέλιξη των υποδομών της αγοράς. Το εν λόγω έργο θα βοηθήσει τόσο τα χρηματοοικονομικά ιδρύματα, τα οποία έχουν ανάγκη από ασφαλείς και αξιόπιστες λειτουργίες, όσο και το ίδιο το Ευρωσύστημα να εξοικονομήσουν κεφάλαια μέσω της μείωσης του λειτουργικού κόστους που θα προκύψει.

Η συνεργασία της SIA με την Colt, η οποία υπεγράφη αρχικώς το 2012 επ’ ευκαιρία των διαγωνισμών για το TARGET2-Securities, οδήγησε στην επιτυχή αναδοχή μιας από τις συνολικά δύο άδειες δεκαετούς διάρκειας του ESMIG. Ο λόγος της επιλογής των δύο αυτών εταιρειών, είναι το υψηλό τεχνολογικό τους προφίλ και η ισχυρή τους παρουσία διεθνώς, στοιχεία τα οποία τις οδήγησαν στην ανάληψη του έργου.

«Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που επιλεγήκαμε σε συνεργασία με την Colt, ως πάροχοι υπηρεσιών δικτύου των υποδομών αγοράς του Ευρωσυστήματος. Η επιλογή μας αυτή είναι αποτέλεσμα τεχνολογίας που είναι ‘προϊόν Ιταλίας’ και επιβεβαιώνει την ιδιαίτερη ικανότητα της SIA να είναι ανταγωνιστική σε διεθνές επίπεδο, ενδυναμώνοντας παράλληλα τον ρόλο μας ως συνεργάτη καινοτομίας για τις κεντρικές και εμπορικές τράπεζες. Η ανάληψη του ESMIG είναι ιδιαίτερη σημαντική, καθώς για πρώτη φορά στην Ευρώπη, όλα τα χρηματοοικονομικά ιδρύματα θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν την καλύτερη τεχνολογική λύση στο πλαίσιο του ελεύθερου ανταγωνισμού, απολαμβάνοντας σημαντικά οφέλη από άποψη κόστους και αποτελεσματικότητας και συνεισφέροντας στην ενδυνάμωση της ψηφιακής ασφάλειας και της ανθεκτικότητας στρατηγικά σημαντικών συστημάτων» σχολίασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της SIA, κ. Nicola Cordone.

H κ. Paula Cogan, Αντιπρόεδρος Επιχειρήσεων και Κεφαλαιαγορών της Colt σχολίασε: «Η αναδοχή του έργου ESMIG, επτά χρόνια μετά την σύναψη συμφωνίας μεταξύ της Colt και της SIA, αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο και για τις δύο εταιρείες. Είμαστε χαρούμενοι καθώς θα υποστηρίξουμε την ανάπτυξη της υποδομής, η οποία προβλέπεται από το πρόγραμμα ‘Vision 2020’, παρέχοντας λύσεις συνδεσιμότητας για την πλατφόρμα T2S. Το δίκτυο της Colt προσφέρει υψηλά επίπεδα απόδοσης και επεκτασιμότητας καθώς και εγγυημένα επίπεδα υπηρεσιών, τα οποία δικαιολογούν και την επιλογή μας ως πάροχο ανάμεσα σε πάνω από 650 χρηματοοικονομικά ιδρύματα διεθνώς, συμπεριλαμβανομένων και 18 εκ των 25 μεγαλύτερων τραπεζών, περισσότερων των 50 χρηματιστηρίων και 13 Ευρωπαϊκών κεντρικών τραπεζών».

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.