ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιράκ: Ρουκέτα έπληξε γραφεία πολυεθνικών πετρελαϊκών εταιρειών

10:16 - 19 Ιουν 2019 | Ειδήσεις
Ιράκ: Ρουκέτα έπληξε γραφεία πολυεθνικών πετρελαϊκών εταιρειών
Μια ρουκέτα έπεσε κοντά σε ιρακινή στρατιωτική βάση στην οποία σταθμεύουν δυνάμεις των ΗΠΑ στη Μοσούλη αργά το βράδυ της Τρίτης, όπως ανακοίνωσε ο ιρακινός στρατός, χωρίς να γίνει λόγος για θύματα.

Σύμφωνα με τον διοικητή των δυνάμεων του ιρακινού στρατού στην περιοχή της Μοσούλης, η ρουκέτα έπεσε σε ανοικτό χώρο και δεν προκάλεσε θύματα ή ζημιές. Κατά τον ίδιο, η ρουκέτα εκτοξεύθηκε από τη δυτική Μοσούλη, στην άλλη πλευρά του Τίγρη ποταμού, και ήταν «ιρακινής κατασκευής».

Πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες ασφαλείας δήλωσαν στο Reuters ότι η βάση επλήγη από δύο ρουκέτες.

Πρόκειται για το δεύτερο παρόμοιο συμβάν μέσα σε δύο ημέρες. Τη Δευτέρα τρεις ρουκέτες έπληξαν τη βάση Τάτζι, βόρεια της Βαγδάτης, στην οποία σταθμεύουν μονάδες των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για καμία από τις δύο επιθέσεις, οι οποίες καταγράφονται εν μέσω της κλιμάκωσης της έντασης μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν, με πολλούς να εκφράζουν τον φόβο ότι η ιρακινή επικράτεια ίσως μετατραπεί σε πεδίο μάχης. Η Ουάσιγκτον κατηγορεί την Τεχεράνη για σειρά επιθέσεων εναντίον δεξαμενόπλοιων στον Κόλπο του Ομάν και στέλνει στρατιωτικές ενισχύσεις στην περιοχή.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό άλλη μία ρουκέτα έπληξε χώρο όπου βρίσκονται γραφεία μεγάλων πολυεθνικών πετρελαϊκών εταιρειών συμπεριλαμβανομένης της αμερικανικής ExxonMobil, στη Βασόρα, στο νότιο Ιράκ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο Ιρακινοί εργαζόμενοι.

Πηγή προσκείμενη στην αστυνομία ανέφερε, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι η ExxonMobil ετοιμάζεται να απομακρύνει επειγόντως 20 ξένους που εργάζονται για λογαριασμό της στη Βασόρα μετά την επίθεση. Σύμφωνα με στελέχη του κλάδου, ανάμεσα στις πολυεθνικές που έχουν γραφεία στις εγκαταστάσεις που επλήγησαν είναι η αγγλοολλανδική Royal Dutch Shell αλλά και η ιταλική ENI.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:11 - 19 Ιουν 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.