ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρετανία: Την Πέμπτη οι δύο τελικοί υποψήφιοι για τους Τόρις

21:58 - 19 Ιουν 2019 | Ειδήσεις
Βρετανία: Την Πέμπτη οι δύο τελικοί υποψήφιοι για τους Τόρις
Ο υπουργός Εσωτερικών και υποψήφιος για την ηγεσία των Συντηρητικών, Σάζιντ Τζάβιντ ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παραμείνει στον αγώνα για τη διαδοχή, γεγονός που θα οδηγήσει αύριο στη διεξαγωγή δύο ακόμη ψηφοφοριών, από τις οποίες θα προκύψουν οι δύο τελικοί υποψήφιοι.

Ο Τζάβιντ κατέληξε τελευταίος στην σημερινή τρίτη ψηφοφορία, με 38 ψήφους, αλλά είναι αποφασισμένος να προχωρήσει, αν και θεωρείται δύσκολο να καταφέρει να φτάσει στο τελικό στάδιο των δύο υποψηφίων, καθώς για κάτι τέτοιο θα πρέπει να λάβει την πλειοψηφία των υποστηρικτών του Ρόρι Στιούαρτ. Αύριο το πρωί θα διεξαχθεί η πρώτη από τις τελευταίες ψηφοφορίες των βουλευτών, όπου θα αναμετρηθούν οι τέσσερις εναπομείναντες. Στη συνέχεια, το απόγευμα θα γίνει η δεύτερη ψηφοφορία, από την οποία θα γίνει γνωστό ποιοι θα είναι οι δύο που θα διεκδικήσουν τον επόμενο μήνα τις ψήφους των περίπου 160.000 μελών του κόμματος από όλη την επικράτεια.

Σύμφωνα με το σημερινό αποτέλεσμα, οι αυριανές ψηφοφορίες θα είναι μάχη ανάμεσα στον υπουργό Εξωτερικών, Τζέρεμι Χαντ, και στον υπουργό Περιβάλλοντος, Μάικλ Γκοβ, για μία θέση απέναντι στον Μπόρις Τζόνσον, καθώς σήμερα έφτασαν πολύ κοντά στις ψήφους που συγκέντρωσαν (54 και 51 αντίστοιχα).

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.