ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δύο τουρκικές φρεγάτες συνοδεύουν το «Γιαβούζ»

19:11 - 22 Ιουν 2019 | Ειδήσεις
Δύο τουρκικές φρεγάτες συνοδεύουν το «Γιαβούζ»
Με τη συνοδεία δύο φρεγάτων κατευθύνεται το δεύτερο πλωτό γεωτρύπανο της Τουρκίας, το «Γιαβούζ», προς την κυπριακή ΑΟΖ, παρά τα «στοχευμένα μέτρα» από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στην Τουρκία για τις παράνομες ενέργειες της στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα, τα οποία επικαλείται το philenews, το «Γιαβούζ» πέρασε αργά το απόγευμα της Παρασκευής τα Στενά των Δαρδανελίων και συνοδευόταν από δύο τουρκικές φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού. Είναι το δεύτερο στην κυπριακή ΑΟΖ μετά τον «Πορθητή».

Τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν πως το πλοίο είναι σε θέση να τρυπήσει σε βάθος ως και 12.200 μέτρα με την εξέδρα της γεώτρησης στο εσωτερικό του πλοίου να δύναται να φτάσει τα 130 τμ.

Τσίπρας: Η Τουρκία θα πρέπει να γνωρίζει ότι η στάση της, θα έχει τίμημα

«Μετά τις τελευταίες αποφάσεις της Ε.Ε., η Τουρκία θα πρέπει να γνωρίζει ότι η στάση και συμπεριφορά της, αν επιλέξει να τη συνεχίσει, θα έχει συνέπειες, θα έχει τίμημα», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

«Από πλευράς μας», είπε, «θα συνεχίσουμε να διατηρούμε τους διαύλους επικοινωνίας ανοιχτούς, αλλά δεν θα σταματήσουμε να πιέζουμε αποφασιστικά την Τουρκία να σταματήσει τις παραβατικές ενέργειες και να υπάρξουν νέες συνομιλίες, εφόσον τις τερματίσει, βεβαίως, για την επίλυση του Κυπριακού, από εκεί που τις αφήσαμε στο Κραν Μοντάνα, για μία δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, που δεν μπορεί να είναι με εγγυήσεις και στρατεύματα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.