ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσαβούσογλου: Συζητάμε το πότε θα παραδοθούν οι S-400

15:55 - 24 Ιουν 2019 | Ειδήσεις
Τσαβούσογλου: Συζητάμε το πότε θα παραδοθούν οι S-400
Στο ζήτημα του ρωσικού αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος των S-400 επανήλθε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Όπως τόνισε, η Τουρκία έχει προχωρήσει στην αγορά του συστήματος και βρίσκεται σε συζητήσεις για την ημερομηνία παράδοσής του, παρά την πιθανότητα επιβολής κυρώσεων από τις ΗΠΑ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι απομονωμένες όσον αφορά την πίεση που ασκούν στην Τουρκία και στο ζήτημα των αεροσκαφών F-35, πρόσθεσε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.

«Ανεξάρτητα από το ποιες κυρώσεις θα αποφασισθούν, ανεξάρτητα από το τι θα ανακοινώσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, έχουμε αγοράσει τους S-400 και αυτή τη στιγμή μιλάμε για το πότε θα γίνει η παράδοση τους» δήλωσε ο Τσαβούσογλου, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μιλώντας σήμερα σε συνέντευξη που έδωσε στην Άγκυρα, σημείωσε ακόμη ότι οι χώρες που συνεργάζονται στο πρόγραμμα των F-35 δεν υποστηρίζουν την απόφαση που έλαβαν οι ΗΠΑ να σταματήσουν την εκπαίδευση Τούρκων πιλότων στα F-35.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:14 - 24 Ιουν 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.