ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κύπρος: Σήμερα η κηδεία του Δ. Χριστόφια

09:57 - 25 Ιουν 2019 | Ειδήσεις
Το ύστατο χαίρε στον τέως Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια ετοιμάζεται να πει η Κύπρος. Η σορός του έγινε δεκτή με χειροκροτήματα στο οίκημα της ΠΕΟ, όπου μέχρι τις 15:00 τίθεται σε λαϊκό προσκύνημα.

Ο Δημήτρης Χριστόφιας "έφυγε" την Παρασκευή σε ηλικία 72 ετών μετά από μεγάλη μάχη στην Εντατική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, σκορπώντας συγκίνηση στο ΑΚΕΛ και στην κυπριακή κοινωνία.

Σύμφωνα με το philenews.com, η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί στις 17:00 από τον ιερό ναό Της Του Θεού Σοφίας στον Στρόβολο, ενώ θα προηγηθεί πομπή από την ΕΔΟΝ που θα συνοδεύσει τη σορό για τον τελευταίο ασπασμό. Την εξόδιο ακολουθία θα τελέσει ο Μητροπολίτης Κύκκου Νικηφόρος και επικήδειο εκ μέρους του Λαϊκού Κινήματος θα εκφωνήσει ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΑΚΕΛ, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Αλέξης Τσίπρας θα υπογράψει στις 15:30, το Βιβλίο Συλλυπητηρίων και στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ κ. Άντρο Κυπριανού. Ο κύριος Τσίπρας θα έχει συνάντηση και με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Από τις 16:00 μέχρι τις 17:00 το απόγευμα η οικογένεια του Δημήτρη Χριστόφια θα δέχεται συλλυπητήρια στην Εκκλησία από τον πολιτικό κόσμο της Κύπρου, δημόσιους αξιωματούχους, πολιτικές προσωπικότητες από το εξωτερικό, αλλά και διπλωμάτες ξένων χωρών, που είναι διαπιστευμένοι στην Κύπρο.

Η σορός του πρώην ηγέτη του ΑΚΕΛ τίθεται σε λαϊκό προσκύνημα στο οίκημα της ΠΕΟ από τις 9:00 μέχρι τις 15:00. Από το πρωί, κόσμος συρρέει στο οίκημα της ΠΕΟ στον Άγιο Αντώνιο για να αποδώσει φόρο τιμής στον εκλιπόντα.

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.