ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Πράσινο φως» για επιστροφή της Ρωσίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης!

11:46 - 25 Ιουν 2019 | Ειδήσεις
«Πράσινο φως» για επιστροφή της Ρωσίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης!
Την ανάγκη επιθυμία έκανε η Ολομέλεια της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης και με απόφαση της έδωσε, ουσιαστικά, το «πράσινο φως» στην Ρωσική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία, να επιστρέψει στην Συνέλευση και στα μέλη της το δικαίωμα, να λαμβάνουν τον λόγο και να ψηφίζουν.

Η ανάγκη-για τους παρακολουθούντες τα δρώμενα στο Συμβούλιο της Ευρώπης- υπαγορεύθηκε από το γεγονός ότι, εξαιτίας του παλαιότερου αποκλεισμού των μελών της Ρωσικής αντιπροσωπείας από την Συνέλευση, η Ρωσική Ομοσπονδία είχε διακόψει την παροχή κάθε οικονομικής συνεισφοράς στο Συμβούλιο της Ευρώπης, μ’ αποτέλεσμα ο Οργανισμός ν’ αντιμετωπίζει σοβαρή οικονομική κρίση και να προγραμματίζει απολύσεις προσωπικού.

Η Ρωσία, πριν τον αποκλεισμό της, ήταν, ως κράτος-μέλος του Οργανισμού, ο μεγαλύτερος χρηματοδότης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Με την απόφαση της η Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, αποφάσισε, να επιβεβαιώσει  τα δικαιώματα των μελών του να "ψηφίζουν, να μιλούν και να εκπροσωπούνται στη Συνέλευση και τα όργανα του", χωρίς ν’ αναφέρει συγκεκριμένα ότι η εν λόγω απόφαση, αφορά αποκλειστικά και μόνον την Ρωσική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες στη Γαλλία, ωστόσο, αναφέρουν ότι η εν λόγω απόφαση, «επιβλήθηκε» από την Γαλλία που είναι προεδρεύουσα χώρα στο Συμβούλιο της Ευρώπης, ύστερα από τη χθεσινή συνάντηση του Εντουάρντ Φιλίπ και του Ντιμίτρι Μετβέντεφ στην Χάβρη.

Όπως δήλωσε, δε, σήμερα ο Αντιπρόεδρος της Ρωσικής Δούμας Πιότρ Τολστόϊ, η  Ρωσία θα ζητήσει σήμερα να επιβεβαιώσει τα δικαιώματα της αντιπροσωπείας της στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) μετά την έγκριση ψηφίσματος που επιτρέπει στους Ρώσους βουλευτές να συμμετάσχουν στη σύνοδο της Συνέλευσης τον Ιούνιο.

Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.