ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χαλυβουργία: Αύξηση δασμών 5% για τις χώρες εκτός ΕΕ

07:37 - 27 Ιουν 2019 | Ειδήσεις
Χαλυβουργία: Αύξηση δασμών 5% για τις χώρες εκτός ΕΕ
Σοβαρά προβλήματα θα δημιουργηθούν στη βιομηχανία χάλυβα για τις χώρες εκτός Ε.Ε. αφού από την ερχόμενη Δευτέρα 1η Ιουλίου αυξάνονται οι δασμοί κατά 5%. Ενώ ο κλάδος παραμένει αισιόδοξος, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα κάνει πίσω, δήλωσε ο Geert van Poelvoorde, επικεφαλής των προϊόντων της ArcelorMittal στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι παραγωγοί της ΕΕ αντιτάχθηκαν στην κίνηση καθώς η ζήτηση συρρικνώθηκε, ιδίως από τον βασικό τομέα αυτοκινήτων, και το κόστος αυξήθηκε σε μια εποχή που οι φτηνές εισαγωγές στην περιοχή παραμένουν υψηλές.

Τα σχόλια του van Poelvoorde, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος του βιομηχανικού lobby ευρωβουλευτών Eurofer, έρχονται λίγες εβδομάδες μετά την ανακοίνωσή του ότι η προβληματική αγορά χάλυβα στην Ευρώπη παρουσιάζει σημάδια αποκορύφωσης.

Οι μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρείες χάλυβα έγραψαν μια ανοικτή επιστολή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή νωρίτερα τον Ιούνιο 2019, λέγοντας ότι μια εισροή υλικού που οφείλεται στους δασμούς των Η.Π.Α. έχει αφήσει τη βιομηχανία της περιοχής σε κρίση.

Σχεδόν τα δύο τρίτα του χάλυβα που εξήχθησαν αρχικά στην Αμερική κατέληξαν στην Ευρώπη, δήλωσε ο van van Poelvoorde στην ετήσια συνάντηση της Eurofer στις Βρυξέλλες.

Η Επιτροπή δήλωσε ότι θα επιταχύνει την αναθεώρηση των εισαγωγών που είχε αρχικά προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, αλλά δεν έχει ακόμη αποκαλύψει το χρονοδιάγραμμα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.