ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ερντογάν: Έχουμε ήδη πληρώσει για τα F-35

15:45 - 27 Ιουν 2019 | Ειδήσεις
Ερντογάν: Έχουμε ήδη πληρώσει για τα F-35
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποκάλυψε σε συνέντευξή του πως είναι πιθανό μέσα στον Ιούλιο να επισκεφτεί την Τουρκία ο Ντόναλντ Τραμπ, ενώ σχετικά με τα F-35, δήλωσε πως έχει ήδη καταβληθεί το σχετικό ποσό από την Άγκυρα και πως αν δεν τους παραδοθούν, θα πάνε την υπόθεση σε διεθνές επιδιαιτητικό δικαστήριο.

Σε συνέντευξή του στην ιαπωνική εφημερίδα Nikkei και στο ερώτημα εάν πιστεύει ότι μπορεί να πείσει τον Πρόεδρο των ΗΠΑ να μην προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων στη χώρα του, ο Ερντογάν απάντησε: “Πιστεύω ότι η συνάντησή μου με τον Πρόεδρο Τραμπ κατά τη διάρκεια της Συνόδου της G20 θα είναι σημαντική για την άρση του αδιεξόδου στις διμερείς σχέσεις μας και την ενίσχυση της συνεργασίας μας. Εξάλλου, συζητείται επίσκεψη του Τραμπ στην Τουρκία τον Ιούλιο”.

Ο Ερντογάν, όπως μεταδίδει το Reuters, επέμεινε ότι η Άγκυρα δεν θα ακυρώσει την αγορά των S-400 και ότι δεν έχει ακούσει κάτι από τον Τραμπ σχετικά με τις κυρώσεις.

“Τους έχουμε ήδη πληρώσει 1,25 δισ. δολάρια για τους F-35. Εάν κάνουν μια τόσο λαθεμένη κίνηση, θα το πάμε σε διεθνές επιδιαιτητικό δικαστήριο, διότι θα ζητήσουμε να μας επιστρέψουν πίσω τα χρήματα που έχουμε δαπανήσει ως τώρα", σημείωσε ο Τούρκος Πρόεδρος:

Τελευταία τροποποίηση στις 15:59 - 27 Ιουν 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.