ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση Τραμπ - Σι: Δεν επιβάλλονται νέοι δασμοί

10:50 - 29 Ιουν 2019 | Ειδήσεις
Συνάντηση Τραμπ - Σι: Δεν επιβάλλονται νέοι δασμοί
«Ανακωχή» στην εμπορική τους διαμάχη αποφάσισαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με τον Κινέζο ομόλογό του, Σι Τζινπίνγκ κατά τη χθεσινή τους συνάντηση στην Οσάκα στο πλαίσιο της συνόδου των G20.

Πιο συγκεκριμένα, οι ΗΠΑ δε θα επιβάλουν νέους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα, μετέδωσε σήμερα το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Οι δύο χώρες συμφώνησαν επίσης να ξαναρχίσουν οι εμπορικές συνομιλίες και ότι θα έχουν συζητήσεις πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ χαρακτήρισε εξάλλου, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, "εξαιρετική" την συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Κίνας, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει σχετικά με το αν σημειώθηκε πρόοδος για τον τερματισμό του εμπορικού πολέμου ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και το Πεκίνο.

"Είχαμε μια πάρα πολύ καλή συνάντηση με τον πρόεδρο Σι, εξαιρετική θα έλεγα", δήλωσε ο Τραμπ, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από την πλευρά των ΗΠΑ, όπως και της Κίνας.

Σύμφωνα με το Xinhua, ο Σι εξέφρασε στον Τραμπ την ευχή του οι ΗΠΑ να μεταχειρίζονται δίκαια τις κινεζικές εταιρείες. Σε θέματα σεβασμού και εθνικής κυριαρχίας η Κίνα πρέπει να διαφυλάττει τα συμφέροντά της, τόνισε ο Σι.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.