ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Λευκός καπνός» στη Σύνοδο Κορυφής: Οι προτάσεις των 28 για τις κορυφαίες θέσεις

20:25 - 02 Ιουλ 2019 | Ειδήσεις
«Λευκός καπνός» στη Σύνοδο Κορυφής: Οι προτάσεις των 28 για τις κορυφαίες θέσεις
Την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, λέγοντας πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες κατέληξαν σε συμφωνία για τις κορυφαίες θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επικεφαλής της Κομισιόν προτείνεται να αναλάβει η Γερμανίδα Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τίθεται ως υποψήφια η γαλλίδα Κριστίν Λαγκάρντ, γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. 

D fF29iWwAAwnx4

σδ

Την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ, ο οποίος ανήκει στην κεντρώα φιλελεύθερη ομάδα "Να ανανεώσουμε την Ευρώπη" (Renew Europe), στην οποία ανήκει και το κυβερνών κόμμα της Γαλλίας του προέδρου Μακρόν.

κλ

Για Ύπατος Εκπρόσωπος της εξωτερικής πολιτικής προτάθηκε ο Ισπανός Σοσιαλιστής υπουργός Εξωτερικών Ζοσέπ Μπορέλ.

γτφγ

Τα ονόματα δύο άλλων Σοσαλιστών, των Ιράτσε Γκαρθία (Ισπανία) και Σεργκέι Στανίτσεφ (Βουλγαρία) ακούγονται επίσης για την προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η ψηφοφορία στο ευρωκοινοβούλιο θα διεξαχθεί αύριο Τετάρτη.

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ διαβεβαίωσε σήμερα ότι έλαβε τη δέσμευση των συναδέλφων ηγετών ότι ένας Σοσιαλιστής θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του Επιτρόπου Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων της Κομισιόν.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:58 - 02 Ιουλ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.