ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρόθεση Πούτιν για διάλογο με τις ΗΠΑ για τον αφοπλισμό

11:21 - 04 Ιουλ 2019 | Ειδήσεις
Πρόθεση Πούτιν για διάλογο με τις ΗΠΑ για τον αφοπλισμό
Έτοιμος να ενισχύσει τον διάλογο με τις ΗΠΑ για τον αφοπλισμό και τη στρατηγική σταθερότητα δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, σημειώνοντας ότι επί των συγκεκριμένων θεμάτων συζήτησε με τον Αμερικανό ομόλογό του, Ντόναλντ Τραμπ στη σύνοδο των G20.

«Πιστεύω ότι αν καταλήξουμε σε συγκεκριμένα μέτρα στον τομέα του αφοπλισμού, αυτό θα συμβάλει στην ενίσχυση της διεθνούς σταθερότητας. Η Ρωσία έχει την πολιτική βούληση να το κάνει. Τώρα εναπόκειται στις ΗΠΑ» να αποφασίσουν, δήλωσε ο Πούτιν σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

Ο Πούτιν, θα συναντηθεί σήμερα, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, με τον πάπα Φραγκίσκο και τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε, αλλά και τον ομόλογό του Σέρτζιο Ματαρέλα.

«Τον τελευταίο καιρό φαίνεται ότι η Ουάσινγκτον έχει αρχίσει να σκέφτεται να ξεκινήσει διάλογο με τη Ρωσία για μια ευρεία στρατηγική ατζέντα», πρόσθεσε.

Εξάλλου ο Ρώσος πρόεδρος επεσήμανε ότι η Μόσχα θα άρει τις κυρώσεις εναντίον τη ΕΕ μόλις η Ένωση κάνει το ίδιο.

«Ελπίζουμε ότι τελικά θα επικρατήσει η λογική και η Ευρώπη θα βάλει πρώτα τα δικά της συμφέροντα αντί να ακολουθεί τις εντολές κάποιου άλλου. Τότε θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε κοινά επωφελή, πολύπλευρη συνεργασία», υπογράμμισε ο Πούτιν.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:30 - 04 Ιουλ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.