ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βλέψεις Τραμπ για αμερικανική σημαία στον... Άρη

09:49 - 05 Ιουλ 2019 | Ειδήσεις
Βλέψεις Τραμπ για αμερικανική σημαία στον... Άρη
Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στάθηκε μπροστά στο θρυλικό Μνημείο του Λίνκολν κατά τους χθεσινούς εορτασμούς της 4ης Ιουλίου, ως ένας υπεύθυνος κινηματογραφικός παραγωγός, προσπαθώντας να τοποθετήσει τον εαυτό του, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της αμερικανικής ιστορίας, σχολιάζει το "Politico.”

Στην διάρκεια της ομιλίας του, ο πρόεδρος Τραμπ αναφέρθηκε στην ίδρυση των ΗΠΑ και στο κίνημα των πολιτικών δικαιωμάτων, ενώ σχολίασε την εφευρετικότητα των ΗΠΑ, αλλά και τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις.

Προκειμένου να αποκρούσει την άσκηση οποιασδήποτε κριτικής, σύμφωνα με την οποία οι στρατιωτικοί ηγέτες των ΗΠΑ δεν υποστήριξαν τους εορτασμούς με την συμμετοχή τμημάτων των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε κάποια στιγμή στην εξέδρα, τον υπηρεσιακό υπουργό Άμυνας Μαρκ Έσπερ, αλλά και τον πρόεδρο του Μεικτού Στρατιωτικού Επιτελείου των ΗΠΑ, στρατηγό Τζόζεφ Ντάνφορντ.

Τιμητικές διελεύσεις στην διάρκεια της εκδήλωσης έγιναν από αεροσκάφη των Πεζοναυτών, του Ναυτικού, αλλά και του Στρατού των ΗΠΑ, του προεδρικού αεροσκάφους, αλλά και του ακροβατικού σμήνους "Blue Angels,” που έκλεισε την προεδρική ομιλία.

Η 45λεπτη ομιλία του προέδρου Τραμπ είχε ως κεντρικό στόχο να δώσει έμφαση στην δύναμη και την αποφασιστικότητα του αμερικανικού λαού.

Ο Τραμπ μιλώντας πίσω από ένα αλεξίσφαιρο τζάμι, αναφέρθηκε σε μία σειρά διαφορετικών ιστορικών προσώπων. Μεταξύ αυτών, στην Μπέτσι Ρος (έραψε την πρώτη σημαία των ΗΠΑ), στον κοινωνικό μεταρρυθμιστή Φρέντερικ Ντάγκλας, αλλά και στην Χάριετ Τάμπμαν, η οποία, ήταν μία αγωνίστρια υπέρ της κατάργησης της δουλείας των μαύρων στις ΗΠΑ.

Παράλληλα, ο πρόεδρος Τραμπ αναφέρθηκε στις σουφραζέτες, ενώ ζήτησε από ένα εξέχον μέλος του κινήματος των πολιτικών δικαιωμάτων να έρθει στην εξέδρα της ομιλίας του.

Ο πρόεδρος Τραμπ αναφέρθηκε και στην ομιλία που είχε κάνει ο Μαρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ στο ίδιο ιστορικό σημείο, το 1963 στην διάρκεια της οποίας είπε την ιστορική φράση: "let freedom ring.”

Παράλληλα ο ίδιος αναφέρθηκε και στην εξερεύνηση του διαστήματος λέγοντας: "Σύντομα κάποια ημέρα θα στήσουμε την αμερικανική σημαία στον Άρη!” Με το ακροατήριο να χειροκροτεί.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.