ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Ρωσία θα ενισχύσει τον στρατό της Βενεζουέλας

16:55 - 05 Ιουλ 2019 | Ειδήσεις
Η Ρωσία θα ενισχύσει τον στρατό της Βενεζουέλας
Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε σήμερα πως η Μόσχα θα συμβάλει στην ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων της Βενεζουέλας, παρακινώντας, συγχρόνως την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση της χώρας να εντείνουν τις προσπάθειες για διάλογο, προκειμένου να αποφευχθεί η ανάμιξη εξωτερικών παραγόντων.

«Οι όποιες προσπάθειες να επιβάλουν από το εξωτερικό στη Βενεζουέλα το ένα ή το άλλο πολιτικό και πολύ περισσότερο ένα κοινωνικό μοντέλο, τελικά θα αποτύχουν», τόνισε ο Ριαμπκόφ.

«Θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας σε πολλούς τομείς για να αναπτύξουμε τις συμμαχικές σχέσεις με την αδελφική Βενεζουέλα. Θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε προγράμματα σε διάφορους τομείς και στο πλαίσιο των ήδη υφιστάμενων συμφωνιών θα προβούμε σε πρωτοβουλίες που επιτρέπουν να ενισχυθούν οι ένοπλες δυνάμεις αυτής της χώρας», δήλωσε ο Ριαμπκόφ, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Παράλληλα ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι επανειλημμένα έχουν διαψευστεί τα σενάρια σύμφωνα με τα οποία στη Βενεζουέλα βρίσκονται Ρώσοι στρατιωτικοί. Ωστόσο, υπογράμμισε, αυτό αφορά την συνεργασία σε ζητήματα τεχνολογίας την οποία παρείχαμε στη Βενεζουέλα.

Ο Ριαμπκόφ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ εξακολουθούν να αναζητούν τρόπους για να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση στην Βενεζουέλα αλλά η υποστήριξη, όπως είπε, του λαού προς την σημερινή κυβέρνηση είναι μεγάλη.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:01 - 05 Ιουλ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.