ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νετανιάχου: Επικίνδυνη η ενέργεια του Ιράν για το ουράνιο

12:40 - 07 Ιουλ 2019 | Ειδήσεις
«Εξαιρετικά επικίνδυνη» χαρακτήρισε την απόφαση του Ιράν να ξεκινήσει τον εμπλουτισμό ουρανίου σε επίπεδα άνω του 3,67% ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου. Ο ίδιος κάλεσε την Ευρώπη να προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Τεχεράνης.

"Πρόκειται για ένα πολύ, πολύ επικίνδυνο βήμα", δήλωσε ο Νετανιάχου μιλώντας στο υπουργικό του συμβούλιο. "Το Ιράν παραβίασε την επίσημη δέσμευσή του προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να μην εμπλουτίσει ουράνιο πέραν ενός συγκεκριμένου επιπέδου. Καλώ τους φίλους μου, τους επικεφαλής της Γαλλίας, της Βρετανίας και της Γερμανίας, υπογράψατε αυτή τη συμφωνία και είπατε ότι μόλις προβούν σε αυτό το βήμα θα επιβληθούν βαριές κυρώσεις, αυτό ήταν το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας. Πού είστε;", σχολίασε ο Νετανιάχου.

"Ο εμπλουτισμός ουρανίου γίνεται για έναν λόγο μόνο, για την κατασκευή ατομικής βόμβας", είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, σφοδρός πολέμιος της συμφωνίας του 2015.

Από την πλευρά του ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν καταδίκασε και εκείνος την απόφαση της Τεχεράνης κάνοντας λόγο για "παραβίαση" της πυρηνικής συμφωνίας του 2015 με τις μεγάλες δυνάμεις, όπως είπε στο Reuters ένας εκπρόσωπος της προεδρίας.

Ο Μακρόν υπενθύμισε την προθεσμία της 15ης Ιουλίου για την επανέναρξη του διαλόγου ανάμεσα στις δύο πλευρές, σύμφωνα με τον αξιωματούχο, χωρίς να αναφερθεί στο τι θα συμβεί μετά την ημερομηνία αυτήν.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:50 - 07 Ιουλ 2019
Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.