ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάουελ: Δεν βλέπει βελτίωση στις οικονομικές προοπτικές

15:47 - 10 Ιουλ 2019 | Ειδήσεις
Πάουελ: Δεν βλέπει βελτίωση στις οικονομικές προοπτικές
Απαισιόδοξος σχετικά με την πορεία βελτίωσης των οικονομικών προοπτικών τις τελευταίες εβδομάδες, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell, αφήνοντας, έτσι, ανοιχτό το ενδεχόμενο ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ να μειώσει τα επιτόκια στη συνεδρίασή της αργότερα τον Ιούλιο.

Ειδικότερα, ο Powell άφησε να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να μειώσει τα επιτόκια στους επόμενους μήνες εάν δεν βελτιωθούν οι οικονομικές προοπτικές που σκιάζονται από την αβεβαιότητα για την εμπορική πολιτική και την αποδυνάμωση της παγκόσμιας ανάπτυξης.

Μιλώντας σε επιτροπή του Κογκρέσου, είπε πως φαίνεται ότι οι αβεβαιότητες αναφορικά με τις εμπορικές εντάσεις και οι ανησυχίες για την ισχύ της παγκόσμιας οικονομίας, να συνεχίζουν να επηρεάζουν τις οικονομικές προοπτικές των ΗΠΑ. "Οι πληθωριστικές πιέσεις παραμένουν υποτονικές", πρόσθεσε.

Ο ίδιος δήλωσε, οι αξιωματούχοι της Fed αντιμετωπίζουν μια δυσοίωνη προοπτική επί του παρόντος. Η αγορά εργασίας παραμένει υγιής και οι καταναλωτικές δαπάνες είναι σταθερές "Η βασική μας εκτίμηση είναι η οικονομική ανάπτυξη να παραμείνει σταθερή", επεσήμανε. Αντίθετα, η αύξηση των επιχειρηματικών επενδύσεων έχει επιβραδυνθεί λόγω των ανησυχιών για το εμπόριο.

Παράλληλα, είπε ότι "Το οικονομικό momentum φαίνεται να έχει επιβραδυνθεί σε κάποιες μεγάλες οικονομίες, και αυτή η επιβράδυνση θα μπορούσε να επηρεάσει την αμερικανική οικονομία".

Τελευταία τροποποίηση στις 15:56 - 10 Ιουλ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.