ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κούβα: Προβλέπει μείωση του τουρισμού λόγω των νέων αμερικανικών κυρώσεων

09:31 - 12 Ιουλ 2019 | Ειδήσεις
Κούβα: Προβλέπει μείωση του τουρισμού λόγω των νέων αμερικανικών κυρώσεων
Η Αβάνα μείωσε κατά 15% την πρόβλεψή της για τον αριθμό των αφίξεων ξένων τουριστών στην Κούβα το 2019, μετά την απόφαση των ΗΠΑ να απαγορεύσουν στα αμερικανικά κρουαζιερόπλοια να κάνουν ενδιάμεσο σταθμό στο νησί της Καραϊβικής, γνωστοποίησε χθες Πέμπτη η κυβέρνηση.

«Παρά τα μέτρα της κυβέρνησης των ΗΠΑ για να μειωθεί δραστικά ο τουρισμός στη χώρα μας, έχουμε υποδεχθεί το 2019 4,3 εκατομμύρια επισκέπτες», σημείωσε ο υπουργός Τουρισμού Μανουέλ Μαρέρο, απευθυνόμενος στα μέλη του κοινοβουλίου.

Εάν «η τρέχουσα τάση συνεχιστεί», ο στόχος η νήσος να υποδεχθεί 5,1 εκατ. τουρίστες το 2019 θα έχει επιτευχθεί κατά το 84,3%, πρόσθεσε.

Αυτό θα σημάνει ωστόσο μείωση κατά 10% του αριθμού των τουριστών που θα επισκεφθούν τη χώρα σε σύγκριση με το 2018 (4,7 εκατ.).

Την 5η Ιουνίου, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την επιβολή νέων κυρώσεων στον τομέα του τουρισμού της Κούβας, ο οποίος έχει μεγάλο βάρος για την οικονομία της νήσου, καθώς η Ουάσινγκτον κατηγορεί την Αβάνα για ανάμιξη στα εσωτερικά της Βενεζουέλας και στήριξη του προέδρου Νικολάς Μαδούρο.

Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ απαγορεύει πλέον στους Αμερικανούς να επισκέπτονται την Κούβα ταξιδεύοντας ως γκρουπ. Οι κυρώσεις που επέβαλε επίσης βάζουν στο στόχαστρο τα κρουαζιερόπλοια, τα αλιευτικά σκάφη, τα πλοία αναψυχής, τα ιδιωτικά αεροσκάφη και τα αεροσκάφη που ανήκουν σε εταιρείες.

Η Κούβα, παρότι πάντα αντιμέτωπη με το εμπάργκο της Ουάσινγκτον από το 1962, υποδέχθηκε πάνω από 400.000 αμερικανούς τουρίστες μεταξύ του Ιανουαρίου και του Μαΐου.

«Ο τουρισμός είναι μια από τις δραστηριότητες που εισφέρουν το μεγαλύτερο μέρος του ξένου συναλλάγματος που εισέρχεται στη χώρα», σημείωσε στην ίδια συνεδρίαση του κοινοβουλίου της Κούβας ο πρόεδρος Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ. Μετά τις ιατρικές υπηρεσίες, ο τουρισμός είναι η δεύτερη σημαντικότερη οικονομική δραστηριότητα στη νήσο, με έσοδα που υπολογίζεται ότι ανέρχονται σε 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια κατ’ έτος.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:40 - 12 Ιουλ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.