ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βίσκο: Μέτρα από την ΕΚΤ αν η οικονομία δεν ανακάμψει

15:24 - 12 Ιουλ 2019 | Ειδήσεις
Βίσκο: Μέτρα από την ΕΚΤ αν η οικονομία δεν ανακάμψει
Ο Ινιάτσιο Βίσκο, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα χρειαστεί να υιοθετήσει περαιτέρω επεκτακτικά μέτρα εάν δεν επιταχυνθεί ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας της ευρωζώνης.

«Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα χρειαστεί να υιοθετήσει περαιτέρω επεκτακτικά μέτρα εάν δεν επιταχυνθεί ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας της ευρωζώνης και θα εξετάσει τις επιλογές της τις επόμενες εβδομάδες», δήλωσε την Παρασκευή ο Ινιάτσιο Βίσκο, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ.

Ο Βίσκο, όντας επίσης διοικητής της Τράπεζας της Ιταλίας, σε ομιλία του στο Μιλάνο, δήλωσε ότι «τις επόμενες εβδομάδες η ΕΚΤ θα συνεχίσει να αξιολογεί πώς να προσαρμόσει τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της υπό το φως της αδύναμης ανάπτυξης και των χαμηλών πληθωριστικών προσδοκιών».

Οι δηλώσεις του μπορεί να ενισχύσουν τις προσδοκίες ότι η τράπεζα θα χαλαρώσει την πολιτική της στην επόμενη συνεδρίαση της 25ης Ιουλίου ή τον Σεπτέμβριο.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ιταλίας δήλωσε ακόμη ότι η ιταλική οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό μόλις 0,1% φέτος, οριακά χαμηλότερα από την επίσημη πρόβλεψη της κυβέρνησης για 0,2%, και θα αναπτυχθεί με μέσο όρο οριακά χαμηλότερα του 1% το καθένα από τα επόμενα δύο χρόνια.

Ο Βίσκο είχε θετική άποψη για την πρόσφατη πτώση του κόστους δανεισμού της Ιταλίας και κάλεσε την αντισυστημική κυβέρνηση να υιοθετήσει συνετούς στόχους για το δημοσιονομικό έλλειμμα για τα επόμενα χρόνια προκειμένου να παγιωθεί αυτή η τάση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.