ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσαβούσογλου: Αύξηση των δραστηριοτήτων στην Κύπρο αν πιέσει η ΕΕ

16:52 - 12 Ιουλ 2019 | Ειδήσεις
Τσαβούσογλου: Αύξηση των δραστηριοτήτων στην Κύπρο αν πιέσει η ΕΕ
Αντίποινα από την πλευρά της Τουρκίας θα υπάρξουν εάν πάρει μέτρα εναντίον της η Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ θα αυξήσει και τις δραστηριότητες της στην Κύπρο, ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε κοινή του συνέντευξη με τον Ελβετό ομόλογό του, Ιγκνάσιο Κάσσις, στην Άγκυρα.

Τα προγραμματισμένα μέτρα της ΕΕ εναντίον της Τουρκίας περιλαμβάνουν περικοπή χρηματοδότησης, περιορισμό του δανεισμού της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, αναστολή των διαπραγματεύσεων σχετικά με μια αεροπορική συμφωνία, καθώς και κυρώσεις, σύμφωνα με το Reuters.

«Εμείς δεν θέσαμε σε εφαρμογή την συμφωνία επανεισδοχής για τους πρόσφυγες επειδή υπήρξε καθυστέρηση στην απελευθέρωση της βίζας, εμείς θέλουμε να εφαρμοστούν και τα δύο ταυτόχρονα», δήλωσε ο Τσαβούσογλου, ενώ ανέφερε ακόμη ότι «η ΕΕ δεν πρέπει να στηρίζει λάθη με την αντίληψη αυτής της ανόητης αλληλεγγύης». 

«Και οι ίδιοι γνωρίζουν ότι οι προσδοκίες μας είναι ξεκάθαρες. Να τεθούν υπό εγγύηση τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων. Τυχόν βήματα εναντίον μας δεν θα ωφελήσουν καθόλου, θα είναι αντιπαραγωγικά. Αν γίνει βήμα εναντίον μας στο όνομα και μόνο της αλληλεγγύης εμείς και θα απαντήσουμε, αλλά και θα αυξήσουμε τις δραστηριότητές μας στην Κύπρο, δεν διστάζουμε σε αυτό το θέμα. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα της Τουρκίας και της ‘ΤΔΒΚ’», συμπλήρωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

«Οι Τουρκοκύπριοι έχουν δικαιώματα στις πηγές γύρω από το νησί και αυτά τα δικαιώματα πρέπει να τεθούν υπό εγγύηση. Άλλωστε στις εργασίες που κάναμε στη δική μας υφαλοκρηπίδα δεν έχει δικαίωμα κανείς να ανακατεύεται», πρόσθεσε.

«Η πρώτη παρτίδα εξοπλισμού του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας S-400, που προμηθευτήκαμε για να καλυφθούν οι ανάγκες της Τουρκίας στον τομέα της αεροπορίας και της πυραυλικής άμυνας, άρχισε να φτάνει στην Αεροπορική Βάση Mürted στην Άγκυρα, στις 12 Ιουλίου 2019», ήταν η δήλωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας στο Twitter νωρίτερα την Παρασκευή.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:10 - 12 Ιουλ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.