ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παραιτείται ο γενικός γραμματέας της Κομισιόν

16:15 - 16 Ιουλ 2019 | Ειδήσεις
Παραιτείται ο γενικός γραμματέας της Κομισιόν
Την παραίτησή του θα υποβάλει την επόμενη εβδομάδα ο γενικός γραμματέας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάρτιν Ζελμάιερ, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Κομισιόν.

Ο Ζελμάιερ, Γερμανός δικηγόρος, ήταν ο κορυφαίος συνεργάτης του προέδρου της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ πριν προαχθεί μέσω μιας γρήγορης διαδικασίας δύο φάσεων στο υψηλότερο πόστο του εκτελεστικού οργάνου της Ένωσης. Η ξαφνική προαγωγή του είχε εξοργίσει τους ευρωβουλευτές και είχε προκαλέσει τις επικρίσεις της Ευρωπαίας Διαμεσολαβήτριας, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Η συμπατριώτισσα του Ζελμάιερ, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, απευθύνθηκε σήμερα στους ευρωβουλευτές, ελπίζοντας ότι θα εξασφαλίσει τη στήριξή τους για να διαδεχθεί τον Γιούνκερ. Σύμφωνα με ένα άγραφο νόμο της ΕΕ, ο γενικός γραμματέας της Κομισιόν δεν πρέπει να είναι της ίδιας εθνικότητας με τον επικεφαλής της Επιτροπής.

Ερωτηθείσα εάν ο 48χρονος Ζελμάιερ θα παραιτηθεί από τη θέση του, η εκπρόσωπος της Κομισιόν Μίνα Αντρέεβα απάντησε «Ναι» σε γραπτό μήνυμά της. Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.