ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μέρκελ: Η γερμανική οικονομία περνάει μια δύσκολη φάση

12:59 - 19 Ιουλ 2019 | Ειδήσεις
Μέρκελ: Η γερμανική οικονομία περνάει μια δύσκολη φάση
Η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε σήμερα ότι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία είναι «σε κάπως πιο δύσκολη φάση» ύστερα από μια δεκαετία ανάπτυξης, προσθέτοντας ότι αυτό προσφέρει επιχειρήματα για να γίνει μια προσπάθεια τόνωσης της εγχώριας οικονομίας.

«Αυτό αποτελεί για εμάς ένα κίνητρο όχι απλά να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε στον τομέα έρευνας και ανάπτυξης αλλά φυσικά και για να τονώσουμε την εγχώρια οικονομία», δήλωσε η Ανγκελα Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου για να προσθέσει πως ο φόρος αλληλεγγύης θα μειωθεί για τους περισσότερους φορολογούμενους, αλλά δεν θα υπάρξει μεγάλη μεταρρύθμιση της φορολογίας των επιχειρήσεων.

Η Μέρκελ είπε ότι πιστεύει πως η οικονομική επιβράδυνση οφείλεται κυρίως στην αβεβαιότητα στο παγκόσμιο εμπόριο.

Η Γερμανία έχει δίκιο να ακολουθεί έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό –παρά το γεγονός ότι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία έχει κατεβάσει ταχύτητα- ειδικά λόγω της γήρανσης και του πληθυσμού της χώρας, σημείωσε ερωτηθείσα εάν πρέπει να αλλάξει ο στόχος, λόγω της πιο αδύναμης οικονομίας, σύμφωνα με το Reuters.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει καταφέρει να αυξήσει τις δαπάνες χωρίς να δημιουργεί νέο χρέος από το 2014. Τον Μάρτιο, το υπουργικό συμβούλιο πέρασε το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2020, σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται αύξηση δαπανών κατά 1,7%, ενώ επαφίεται στα υπουργεία να μειώσουν το κόστος, έτσι ώστε να αποφευχθεί η δημιουργία νέου χρέους.

Για το Brexit, η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε ότι η Βρετανία θα παραμείνει εταίρος ακόμα και αν δεν είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο μέλλον. Πρόσθεσε ότι η συνεργασία με τον διάδοχο της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι θα εξαρτηθεί από το πώς εκείνος θα προσεγγίσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Απαντώντας στις ερωτήσεις για την υγεία της, μετά τα δημόσια επεισόδια στα οποία έτρεμε, η Άνγκελα Μέρκελ επανέλαβε ότι έχει κατανόηση όσον αφορά τα ερωτήματα, πως είναι καλά και ότι προσέχει την υγεία της. «Μπορώ να κάνω τη δουλειά της καγκελαρίου», σημείωσε και τόνισε ότι «Το 2021 είναι το τέλος της πολιτικής μου ζωής, αλλά ελπίζω ότι υπάρχει ζωή μετά από αυτή».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.