ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμβούλιο Ευρώπης: Γάγγραινα στις κοινωνίες ρητορική και εγκλήματα μίσους!

12:48 - 22 Ιουλ 2019 | Ειδήσεις
Συμβούλιο Ευρώπης: Γάγγραινα στις κοινωνίες ρητορική και εγκλήματα μίσους!
Με την «ευκαιρία» της σημερινής Ευρωπαϊκής Ημέρας για τα θύματα των εγκλημάτων μίσους, η Πρόεδρος της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Liliane Maury Pasquier, χαρακτήρισε την ρητορική μίσους ως γάγγραινα που κατατρώγει εσωτερικώς τις ευρωπαϊκές κοινωνίες.

Σαν σήμερα, πριν από οκτώ χρόνια, είπε η Πρόεδρος, 77 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε μια τρομακτική επίθεση μίσους στην Utøya και στο Όσλο.

«Έκτοτε, πολλοί περισσότεροι άνθρωποι έχουν πέσει θύματα εγκλημάτων μίσους στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον πλανήτη, που έγιναν στόχος  είτε λόγω της εθνικής ή εθνοτικής τους καταγωγής, είτε λόγω θρησκείας είτε λόγω του ότι ήταν πρόσφυγες ή είχαν διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό.

Επικαλούμενη το πρόσφατο Ψήφισμα της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης η Πρόεδρος υπογράμμισε ότι οι πολιτικοί έχουν τόσο πολιτική υποχρέωση όσο και ηθική ευθύνη για την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους, η οποία είναι συχνά η αιτία των εγκλημάτων μίσους.

"Δεν πρέπει ποτέ να επιτρέψουμε , με τη σιωπή μας, να καθιερωθεί ένα κλίμα ατιμωρησίας για εγκλήματα μίσους, γιατί όχι μόνο βλάπτουν τα θύματά τους αλλά υπονομεύουν μία από τις αξίες που βρίσκονται στην καρδιά της Ευρώπης: σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάθε ατόμου", κατέληξε.

Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο

Τελευταία τροποποίηση στις 12:47 - 22 Ιουλ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.