ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας και επισήμως ο Μπόρις Τζόνσον

14:41 - 23 Ιουλ 2019 | Ειδήσεις
Νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας και επισήμως ο Μπόρις Τζόνσον
Ο Μπόρις Τζόνσον εκλέχθηκε αρχηγός του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος της Βρετανίας και θα είναι ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας, επιφορτισμένος με τη δέσμευση που ο ίδιος έχει κάνει, για υλοποίηση του Brexit μέσα σε τρεις μήνες.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών αναμετρήθηκε με τον νυν υπουργό Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ, με την ψηφοφορία να κλείνει χθες για τα μέλη των Τόρις.

Οι κάλπες σφραγίστηκαν στις 5:00 μ.μ. τοπική ώρα τη Δευτέρα. Ο Μπόρις Τζόνσον παίρνει τη θέση της Τερέζα Μέι, στην ηγεσία του κόμματος και της χώρας.

Συνολικά ψήφισαν 159.320 μέλη του Συντηρητικού Κόμματος, με τη συμμετοχή να φτάνει στο 87,4%. Ο Τζέρεμι Χαντ έλαβε 46.656 ψήφους, ενώ ο Μπόρις Τζόνσον πήρε 92.153.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, κατά την ομιλία του, δήλωσε ότι το Brexit θα γίνει στις 31 Οκτωβρίου και πως η δουλειά τώρα ξεκινάει. «Αρκετοί θα αμφισβητήσουν την απόφασή τους να με εκλέξουν πρωθυπουργό», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι η χώρα σαν ένας γίγαντας που κοιμάται, θα βγει από την έλλειψη αυτοπεποίθησης και την αρνητικότητα, με καλύτερη εκπαίδευση, καλύτερες υποδομές, περισσότερη αστυνομία. «Θα ενώσουμε αυτή την καταπληκτική χώρα και θα την πάμε μπροστά».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.