ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επίσημα νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας ο Τζόνσον

18:05 - 24 Ιουλ 2019 | Ειδήσεις
Επίσημα νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας ο Τζόνσον
Εν μέσω διαδηλώσεων έφτασε λίγο μετά τις 17:00 στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ο Μπόρις Τζόνσον. Η Βασίλισσα Ελισάβετ διόρισε πρωθυπουργό τον Τζόνσον και του έδωσε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Μια ομάδα διαδηλωτών προσπάθησε να αποκλείσει τον δρόμο που ακολουθούσε η αυτοκινητοπομπή του Τζόνσον ενόψει της άφιξής του. Ένα όχημα της συνοδείας του πέρασε δίπλα τους, καθ' οδόν προς το παλάτι.

Η κινητοποίηση αυτή φαίνεται πως ήταν πρωτοβουλία της Greenpeace. Η οργάνωση ανακοίνωσε μέσω του Twitter ότι οι οικολόγοι διαδηλωτές ήθελαν να παραδώσουν στον επόμενο πρωθυπουργό της Βρετανίας μια επιστολή κρίσιμης σημασίας, η οποία περιέχει τις απαντήσεις για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει δημιουργηθεί λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Οι προτεραιότητες

Ο Μπόρις Τζόνσον εγκατέλειψε τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, μετά τη συνάντησή του με την αρχηγό του κράτους, προκειμένου να μεταβεί στην πρωθυπουργική κατοικία, στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, απ' όπου απευθύνθηκε, για πρώτη φορά ως επικεφαλής της κυβέρνησης, στο βρετανικό έθνος.

johnson elisavet546654 thumb large

Στα πρώτα του λόγια ως πρωθυπουργός, διακήρυξε ότι πρώτη του προτεραιότητα θα είναι ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) προς όφελος ιδιαίτερα των Βρετανών ηλικιωμένων.

Αναφέρθηκε ακόμη στην Παιδεία, στον στόχο της αύξησης της παραγωγικότητας της εργασίας στο ΗΒ, αλλά και στους λόγους για τους οποίους η Βρετανία θαυμάζεται και εκτιμάται ανά τον πλανήτη.

Όσον αφορά το Brexit, τόνισε εκ νέου τη γραμμή του περί αποχώρησης το αργότερο μέχρι τις 31 Οκτωβρίου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και την αντίθεσή του στη φόρμουλα του backstop για τα σύνορα του ΗΒ με την Ιρλανδία.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:57 - 24 Ιουλ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.