ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΚΤ: Αναμένεται μείωση των επιτοκίων τους επόμενους μήνες

15:23 - 25 Ιουλ 2019 | Ειδήσεις
ΕΚΤ: Αναμένεται μείωση των επιτοκίων τους επόμενους μήνες
Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκιά της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) στη σημερινή της συνεδρίαση, προοιωνίζοντας μία ενδεχόμενη μείωση των επιτοκίων μέσα στους επόμενους μήνες. Η ΕΚΤ προβλέπει χαμηλότερα επιτόκια, σε περίπτωση που ο πληθωρισμός εξακολουθεί να κινείται κάτω από τον επίσημο στόχο, σύμφωνα με το κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα.

Όπως αναφέρεται πιο αναλυτικά στην ανακοίνωση, «το συμβούλιο της ΕΚΤ αναμένει ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν στα τρέχοντα ή και χαμηλότερα επίπεδα τουλάχιστον για το πρώτο εξάμηνο του 2020 και σε κάθε περίπτωση, όσο χρειαστεί ώστε να διασφαλιστεί η συνεχιζόμενη σύγκλιση του πληθωρισμού προς το στόχο της μεσοπρόθεσμα».

«Είμαστε έτοιμοι να αναπροσαρμόσουμε όλα τα εργαλεία μας ανάλογα, για να διασφαλίσουμε ότι ο πληθωρισμός θα κινηθεί προς το στόχο μας με διατηρήσιμο τρόπο», συμπλήρωσε στην ανακοίνωσή της η ΕΚΤ.

Επίσης, η ΕΚΤ τόνισε πως σχεδιάζει να συνεχίσει την επανεπένδυση των κεφαλαίων από κρατικά ομόλογα που ωριμάζουν και έχουν αγοραστεί με βάση το πρόγραμμα APP για εκτεταμένη χρονική περίοδο, πέραν της ημερομηνίας που θα ξεκινήσουν οι αυξήσεις επιτοκίων.  

Σύμφωνα με τους Financial Times, η ΕΚΤ ξεκινά προετοιμασία για περισσότερο QE, αντί να περιμένει για το πώς θα εξελιχθεί η οικονομία της ΕΕ ως το Σεπτέμβριο, μετά την σχετική αναφορά της ανακοίνωσης της ΕΚΤ ότι το συμβούλιό της ανέθεσε στις σχετικές επιτροπές του ευρωσυστήματος να εξετάσουν τις επιλογές τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) τέλος αποφάσισε ότι το επιτόκιο των πράξεων κύριας αναχρηματοδότησης, καθώς και τα επιτόκια της διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης και της διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων θα παραμείνουν αμετάβλητα, σε 0,00%, 0,25% και -0,40% αντιστοίχως.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.