ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Σάντσεθ παραδέχεται την επικείμενη ήττα στη δεύτερη ψηφοφορία

16:32 - 25 Ιουλ 2019 | Ειδήσεις
Ο Σάντσεθ παραδέχεται την επικείμενη ήττα στη δεύτερη ψηφοφορία
Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ παραδέχθηκε ότι δεν θα καταφέρει να κερδίσει την ψήφο εμπιστοσύνης του ισπανικού κοινοβουλίου για να παραμείνει στην εξουσία, ελλείψει μιας συμφωνίας για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού με τους Podemos.

«Μια συμφωνία δεν κατέστη δυνατή» ανακοίνωσε ο Σοσιαλιστής ηγέτης ενώπιον του κοινοβουλίου πριν καν ξεκινήσει η ψηφοφορία των βουλευτών για να συμπληρώσει ότι «Δεν θα είμαστε η κυβέρνηση που θα είναι σημαντική για την Ισπανία».

Από την πλευρά του, ο Πάμπλο Ιγκλέσιας, ο ηγέτης των Podemos, προέτρεψε σήμερα τον Σοσιαλιστή ηγέτη να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με το κόμμα του, μετά την κατάρρευση των συνομιλιών και να μην οδηγήσει τη χώρα σε μια νέα εκλογική αναμέτρηση.

Μια πηγή του κόμματος ανέφερε πως το κόμμα θα επιλέξει να απόσχει από την ψηφοφορία στο κοινοβούλιο αργότερα σήμερα, πράγμα που σημαίνει ότι ο Σάντσεθ δεν θα λάβει επαρκείς ψήφους προκειμένου να αναλάβει πρωθυπουργικά καθήκοντα.

Εναπόκειται, πλέον, στον Σάντσεθ να αποφασίσει εάν θέλει να επιχειρήσει και να αναζητήσει τη στήριξη του κοινοβουλίου τον Σεπτέμβριο ή να πάει κατευθείαν σε εκλογές.

Ο Ιγκλέσιας έκανε προτάσεις στον Πέδρο Σάντσεθ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, λέγοντας ότι προτίθεται να αποσύρει το αίτημά του το κόμμα του να αναλάβει το υπουργείο Εργασίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.