ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ερντογάν: Θα στραφούμε αλλού για μαχητικά αεροσκάφη

14:40 - 26 Ιουλ 2019 | Ειδήσεις
Ερντογάν: Θα στραφούμε αλλού για μαχητικά αεροσκάφη
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως «η Τουρκία θα στραφεί αλλού προκειμένου να προμηθευτεί μαχητικά αεροσκάφη, αν οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν της πουλήσουν τα F-35».

Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε πως «η απόφαση των ΗΠΑ να αποκλείσουν την Άγκυρα από το πρόγραμμα παραγωγής των μαχητικών αυτών δεν θα την αποτρέψει από το να καλύψει τις ανάγκες της».

Συνέχισε ότι «Την ερχόμενη άνοιξη, αν θέλει ο Θεός τον Απρίλιο του 2020, θα είμαστε σε θέση να αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε ενεργά τους S-400».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι απομακρύνουν τη σύμμαχό τους στο ΝΑΤΟ Τουρκία από την παραγωγή των F-35, όπως είχαν απειλήσει από καιρό, μετά την αγορά και παραλαβή από την Άγκυρα του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400, το οποίο η Ουάσινγκτον θεωρεί απειλή. Η Ουάσινγκτον έχει, επίσης, απειλήσει να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία, αν και η Άγκυρα έχει απορρίψει τις προειδοποιήσεις και υπολογίζει στα φιλικά σχόλια του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ που έχει πει ότι η Τουρκία έτυχε «άδικης» μεταχείρισης, όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Ερντογάν τόνισε πως ελπίζει ότι «οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ θα είναι λογικοί στο θέμα των κυρώσεων» και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η Τουρκία να επανεξετάσει την αγορά προηγμένων αεροσκαφών Μπόινγκ από τις ΗΠΑ.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:58 - 26 Ιουλ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.