ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρατσιστική επίθεση Τραμπ εναντίον αφροαμερικανού επικριτή του

21:56 - 27 Ιουλ 2019 | Ειδήσεις
Ρατσιστική επίθεση Τραμπ εναντίον αφροαμερικανού επικριτή του
Σε λεκτική επίθεση εναντίον ενός επιφανούς Αφρο-Αμερικανού επικριτή του προέβη σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Ο Αμερικανός πρόεδρος τον αποκάλεσε «στυγνό νταή», που θα πρέπει να επικεντρωθεί στο να καθαρίσει την «αηδιαστική, γεμάτη από αρουραίους και τρωκτικά» περιφέρειά του της Βαλτιμόρης, αντί να ασκεί κριτική στο έργο των μεταναστευτικών υπηρεσιών στα σύνορα με το Μεξικό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο στόχαστρο του Τραμπ μπήκε ο βουλευτής, Ελάιτζα Κάμινγκς, ο Δημοκρατικός πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο οποίος αποκάλεσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ ρατσιστή επικρίνοντας δριμύτατα τη μεταναστευτική πολιτική του.

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, απάντησε στον Τραμπ χαρακτηρίζοντας τον Κάμινγκς πρωταθλητή των ατομικών δικαιωμάτων και της οικονομικής δικαιοσύνης, προσθέτοντας σε ένα tweet: «Όλοι μας απορρίπτουμε τις ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον του και στηρίζουμε την ακλόνητη ηγεσία του».

Η επιτροπή την Πέμπτη υπερψήφισε με 23 ψήφους υπέρ και 16 κατά να επιτρέπεται στον Κάμινγκς να εκδίδει κλητεύσεις προς αξιωματούχους του Λευκού Οίκου, περιλαμβανομένων της κόρης του δισεκατομμυριούχου Ιβάνκας Τραμπ και τον γαμπρού του Τζάρεντ Κούσνερ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος κατακεραύνωσε τον Κάμινγκς, σε ένα tweet του, με αφορμή την κριτική του για την πολιτική της κυβέρνησής του στη μεξικανική μεθόριο.

«Ο βουλευτής Ελάιτζα Κάμινγκς υπήρξε ένας στυγνός νταής, που φώναζε και ούρλιαζε εναντίον των υπέροχων ανδρών και γυναικών της Συνοριοφυλακής σχετικά με τις συνθήκες στα Νότια Σύνορα, όταν στην πραγματικότητα η περιφέρειά του της Βαλτιμόρης είναι ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ και πιο επικίνδυνη. Η περιφέρειά του θεωρείται η Χειρότερη στις ΗΠΑ…», έγραψε ο Τραμπ.

«Τα Σύνορα είναι καθαρά, αποτελεσματικά και καλά οργανωμένα, απλά γεμάτα κόσμο. Η Περιφέρεια του Κάμινγκς είναι αηδιαστική, ένα χάος γεμάτο από αρουραίους και τρωκτικά. Εάν περνούσε περισσότερο χρόνο στη Βαλτιμόρη, ίσως να μπορούσε να βοηθήσει στο να καθαριστεί αυτό το πολύ επικίνδυνο και σιχαμερό μέρος», συμπλήρωσε ο Τραμπ.

Σε ένα τρίτο tweet, o Ντόναλντ Τραμπ διερωτήθηκε γιατί δαπανώνται τόσα χρήματα στην περιφέρεια του Κάμινγκς, «αφού θεωρείται η χειρότερα διοικούμενη και επικινδυνότερη στις ΗΠΑ».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.