ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιτυχής δοκιμή του πυραυλικού συστήματος αεράμυνας Arrow-3 στην Αλάσκα

17:17 - 28 Ιουλ 2019 | Ειδήσεις
Επιτυχής δοκιμή του πυραυλικού συστήματος αεράμυνας Arrow-3 στην Αλάσκα
Με επιτυχία πραγματοποίησαν το Ισραήλ και οι ΗΠΑ δοκιμές ενός συστήματος αεράμυνας μεγάλου βεληνεκούς στην Αλάσκα των Ηνωμένων Πολιτειών, ανέφερε σήμερα σε ανακοίνωσή του το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας. Όπως αναφέρει η ίδια ανακοίνωση, το σύστημα αναχαίτισε με επιτυχία πυραύλους πάνω από την ατμόσφαιρα, ενώ οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν σε ένα πλαίσιο εντάσεων με το Ιράν.

«Οι δοκιμές του συστήματος Arrow-3 πραγματοποιήθηκαν στην Αλάσκα, προκειμένου να δοκιμαστούν ικανότητες που δεν θα μπορούσαν να έχουν δοκιμαστεί στο Ισραήλ», εξήγησε το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας.

«Σήμερα, το Ισραήλ έχει την ικανότητα να δράσει εναντίον βαλλιστικών πυραύλων που θα μπορούσαν να εκτοξευθούν εναντίον μας από το Ιράν ή από αλλού. Είναι ένα μεγάλο επίτευγμα για την ασφάλεια του Ισραήλ», δήλωσε με ικανοποίηση ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Το Ισραήλ είχε ανακοινώσει ήδη τον Ιανουάριο ότι είχε πραγματοποιήσει δοκιμές του συστήματος Arrow-3 στο έδαφός του με τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ πραγματοποιήθηκαν και άλλες δοκιμές προτού να αναπτυχθεί το σύστημα στις ισραηλινές αεροπορικές βάσεις το 2017. Σύμφωνα με Ισραηλινούς αξιωματούχους, το σύστημα που δοκιμάστηκε στην Αλάσκα αναμένεται να προσφέρει καλύτερη προστασία σε σχέση με την παλαιότερη εκδοχή.

Το σύστημα Arrow επινοήθηκε και υλοποιήθηκε από την ισραηλινή αεροδιαστημική βιομηχανία σε σύμπραξη με την αμερικανική Μπόινγκ και συγχρηματοδοτήθηκε από τις ΗΠΑ.

Οι δοκιμές αυτές πραγματοποιήθηκαν καθώς οι εντάσεις στον Κόλπο έχουν αυξηθεί μετά τη μονομερή αμερικανική αποχώρηση από τη συμφωνία του 2015 για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα και την επαναφορά αυστηρών αμερικανικών κυρώσεων σε βάρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας. Το Ισραήλ θεωρείται η πρώτη στρατιωτική και η μοναδική πυρηνική δύναμη στην περιοχή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.