ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Brexit: Ο Τζόνσον θα διαπραγματευτεί, αν η Ε.Ε. αλλάξει στάση

14:36 - 29 Ιουλ 2019 | Ειδήσεις
Brexit: Ο Τζόνσον θα διαπραγματευτεί, αν η Ε.Ε. αλλάξει στάση
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έχει πει στους Ευρωπαίους ηγέτες ότι θα καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το Brexit όταν αφήσουν να εννοηθεί ότι είναι έτοιμοι να αλλάξουν στάση για τη συμφωνία του διαζυγίου, διαφορετικά η Βρετανία θα προετοιμαστεί να αποχωρήσει χωρίς συμφωνία, όπως δήλωσε η εκπρόσωπός του.

Από τότε που ανέλαβε την πρωθυπουργία την περασμένη εβδομάδα, ο Τζόνσον έχει μιλήσει σε αρκετούς ηγέτες της ΕΕ αλλά ακόμα δεν έχει πει πότε θα πραγματοποιήσει τις πρώτες του επισκέψεις στο εξωτερικό.

"Ο πρωθυπουργός παρουσιάζει στους Ευρωπαίους ηγέτες τη θέση…ότι η Συμφωνία Αποχώρησης με το backstop δεν κατέστη δυνατόν να περάσει από το κοινοβούλιο στις τρεις περιπτώσεις που τέθηκε ενώπιον του κοινοβουλίου. Άρα χρειάζεται να αλλάξει", δήλωσε η εκπρόσωπός του σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ για προσθέσει πως "Ο πρωθυπουργός θα χαιρόταν να καθίσει στο τραπέζι όταν αυτή η στάση αλλάξει. Αλλά ξεκαθαρίζει σε όλους όσους μιλάει ότι αυτό χρειάζεται να συμβεί".

Προειδοποίηση για no-deal Brexit

Η Βρετανία προειδοποίησε σήμερα την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι χρειάζεται να αλλάξει την "ανυποχώρητη" στάση της για το Brexit εάν είναι να αποφευχθεί μια αποχώρηση χωρίς συμφωνία με τον υπουργό Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ να δηλώνει ότι επιθυμεί μια συμφωνία αλλά η ΕΕ πρέπει να αλλάξει τη στάση της "Θέλουμε μια καλή συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Μια σειρά από αρκετά πεισματικές θέσεις έχουν παρουσιαστεί από την ΕΕ".

Ο Ράαμπ δήλωσε ότι εάν η ΕΕ εμμείνει σε αυτήν τη γραμμή τότε το Ηνωμένο Βασίλειο χρειάζεται να προετοιμαστεί για ένα Brexit χωρίς συμφωνία.

Νωρίτερα, είχε σημειώσει ότι η Βρετανία προετοιμάζεται με τους ταχύτερους ρυθμούς για ένα Brexit χωρίς συμφωνία και θα είναι έτοιμη να αποχωρήσει από την ΕΕ με ή χωρίς συμφωνία στις 31 Οκτωβρίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.