ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Fed: Ετοιμάζεται μεθαύριο για μείωση επιτοκίων έως και 0,50%

15:24 - 29 Ιουλ 2019 | Ειδήσεις
Fed: Ετοιμάζεται μεθαύριο για μείωση επιτοκίων έως και 0,50%
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) είναι έτοιμη για την πρώτη μείωση των επιτοκίων την τελευταία δεκαετία, με τους αναλυτές να υπολογίζουν ότι αυτή η μείωση θα είναι της τάξεως 0,25% έως και 0,50%.

Ο επικεφαλής της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ, αναμένεται να αποφασίσει στην συνάντηση για τη χάραξη της νομισματικής πολιτικής, η οποία θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 31 Ιουλίου, τη μείωση των επιτοκίων κατά τουλάχιστον 0,25%, ώστε το εύρος τους να διαμορφωθεί από 2% έως 2,25%, σύμφωνα με έρευνες του Reuters και του Bloomberg.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, οι πιθανότητες η μείωση των επιτοκίων να κυμανθεί στα 0,25% συγκεντρώνουν ποσοστό 80%, ενώ οι πιθανότητες για μείωση 0,50% συγκεντρώνουν ποσοστό 10%. Σύμφωνα πάλι με το Reuters, η πιθανότητα για μείωση της τάξεως 0,25% ανέρχεται σε 95%, ενώ θα αποτελέσει έκπληξη για τους αναλυτές και τις αγορές αν δεν πραγματοποιηθεί τελικά αυτή η μείωση των επιτοκίων.

Πολλά μέλη της αμερικανικής Κεντρικής Τράπεζας έχουν δώσει σήμα το τελευταίο διάστημα ότι η Fed έχει σκοπό να αλλάξει την στρατηγική της, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει η αμερικανική οικονομία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.