ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξεκινά σήμερα η διήμερη σύσκεψη της Fed

11:16 - 30 Ιουλ 2019 | Ειδήσεις
Ξεκινά σήμερα η διήμερη σύσκεψη της Fed
Σήμερα ξεκινά η διήμερη σύσκεψη της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), με τον επικεφαλής της τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ, να αναμένεται να ανακοινώσει τη μείωση των επιτοκίων για πρώτη φορά μετά το 2008.

Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι η αμερικανική οικονομία δεν κινείται στα αναμενόμενα επίπεδα, παρόλο που εμφανίζεται να είναι υγιής. Η ηγεσία της Fed θεωρεί ότι η αμερικανική οικονομία συνδέεται άμεσα με τις υπόλοιπες οικονομίες του και πιστεύουν πως τα εγχώρια επιτόκια δεν μπορούν να αυξηθούν σε επίπεδο πολύ μεγαλύτερο από αυτό που βρίσκονται οι υπόλοιπες ισχυρές οικονομίες, που έχουν πολύ μικρότερα ή αρνητικά επιτόκια.

Η εφημερίδα Wall Street Journal από την πλευρά της αναφέρει ότι τόσο ο πληθωρισμός όσο και τα επιτόκια που καθορίζονται από την αγορά είναι χαμηλότερα από τις προβλέψεις, δεδομένης της χρόνιας τάσης μεγάλου αριθμού προσλήψεων και της ισχυρής οικονομικής ανάπτυξης.

Όπως τονίζει η οικονομική εφημερίδα της Νέας Υόρκης, η Fed έχει θέσει ως στόχο τον πληθωρισμό στο 2% ως ένα δείγμα υγιούς ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας, αλλά έχει αποτύχει από τότε που επισήμως υιοθέτησε αυτό τον σκοπό το 2012.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.