ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διατήρηση της αποφασιστικής στάσης στην ανατολική Μεσόγειο από την Τουρκία

11:31 - 31 Ιουλ 2019 | Ειδήσεις
Διατήρηση της αποφασιστικής στάσης στην ανατολική Μεσόγειο από την Τουρκία
Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας, που συνεδρίασε το βράδυ της Τρίτης, αποφάσισε τη διατήρηση της αποφασιστικής στάσης της χώρας στην ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συμβουλίου, «η Τουρκία διατηρεί την αποφασιστική της στάση έναντι της προστασίας των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων και των συμφερόντων της στην Ανατολική Μεσόγειο υπό το διεθνές δίκαιο και παραμένει πιστή στις δεσμεύσεις και τις υποχρεώσεις όπως απορρέουν από το διεθνές δίκαιο. Αναμένει την ίδια ευαισθησία και από τους συμμάχους της».

«Θέμα των 82 εκατομμυρίων της Τουρκίας»υποστήριξε ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ, μιλώντας για την ανατολική Μεσόγειο. «Είναι θέμα της Τουρκίας, είναι αγώνας ενάντια σε εκείνους που ενοχλούνται από την ύπαρξη της Τουρκίας, είναι αγώνας για την ύπαρξη της Τουρκίας», πρόσθεσε ο Τούρκος υπουργός, ενώ επανέλαβε ότι η χώρα του δεν προτίθεται να κάνει πίσω στην ανατολική Μεσόγειο.

«Και μια από τις καλύτερες απαντήσεις σε εκείνους που στρέφονται ενάντια στις δίκαιες δραστηριότητες της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο και σε εκείνους που υπερασπίζονται τις απειλές εναντίον της θα έχει δοθεί σήμερα από εδώ. Η Τουρκία δεν βρίσκεται ποτέ χωρίς εναλλακτική», τόνισε ο Ντονμέζ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.