ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πορτογαλία: Αναζητεί μετανάστες για την κάλυψη θέσεων στην αγορά εργασίας

14:33 - 31 Ιουλ 2019 | Ειδήσεις
Πορτογαλία: Αναζητεί μετανάστες για την κάλυψη θέσεων στην αγορά εργασίας
Η Πορτογαλία αποτελεί τη μοναδική χώρα της Ευρώπης, η οποία επιδιώκει να προσελκύσει μετανάστες, ώστε να ενισχύσει την αγορά εργασίας της και την εγχώρια οικονομία, λόγω του δημογραφικού προβλήματος που ταλανίζει τη χώρα.

Όπως αναφέρει σχετικό άρθρο της «Καθημερινής», η Πορτογαλία επιθυμεί την ένταξη μεταναστών, αφενός επειδή ο πληθυσμός της συρρικνώνεται και γερνάει και αφετέρου επειδή το μορφωτικό επίπεδο των Πορτογάλων πολιτών έχει αυξηθεί σημαντικά και δεν προσφέρεται για τις εργασίες, τις οποίες προορίζονται οι μετανάστες.

Η έλλειψη εξειδικευμένων επαγγελματιών ανησυχεί τους οικονομικούς παράγοντες της Πορτογαλίας, καθώς στο μέλλον μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην οικονομία της χώρας. Ανάμεσα στους κλάδους που παρουσιάζουν τις σημαντικότερες ελλείψεις ξεχωρίζουν ο τουρισμός και ο ξενοδοχειακός κλάδος.

Σημειώνεται ότι ο τουρισμός αντιπροσωπεύει περίπου το 14% του πορτογαλικού ΑΕΠ και έχει τονώσει την εγχώρια οικονομία, γεγονός που κάνει εντονότερη την ανάγκη ένταξης των μεταναστών στην αγορά εργασίας. Επιπλέον, η ανεργία βρίσκεται στο 6,6% και είναι σαφώς μικρότερη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο του 7,5%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.