ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευρωζώνη: Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2012 ο μεταποιητικός PMI

11:40 - 01 Αυγ 2019 | Ειδήσεις
Ευρωζώνη: Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2012 ο μεταποιητικός PMI
Η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου της Ευρωζώνης σημείωσε πτώση τον Ιούλιο φθάνοντας τα επίπεδα στα τέλη του 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Markit.

Ειδικότερα, ο μεταποιητικός δείκτης PMI της Markit παρέμεινε για έκτο διαδοχικό μήνα κάτω από το επίπεδο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την επέκταση της δραστηριότητας από τη συρρίκνωση, στις 46,5 μονάδες που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2012.

Για τον μήνα Ιούνιο ο δείκτης ήταν στις 47,6 μονάδες, ενώ η προκαταρκτική μέτρηση της Markit για τον Ιούλιο κυμαίνονταν στις 46,4 μονάδες.

Σε χαμηλό επτά ετών η μεταποίηση στη Γερμανία. Με χαμηλές επιδόσεις κάτω από το επίπεδο των 50 μονάδων και οι Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία.

"Ο πίνακας των δεικτών PMI είναι μια θάλασσα από κόκκινο, με όλα τα προειδοποιητικά φώτα να δείχνουν την επιδεινούμενη υγεία των μεταποιητικών επιχειρήσεων", δήλωσε ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος της Markit, ο οποίος πρόσθεσε ότι "Τον Ιούλιο η παραγωγή και οι θέσεις εργασίας κόπηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό σε διάστημα άνω των έξι ετών, καθώς οι παραγγελίες συνέχισαν να υποχωρούν ραγδαία".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.