ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

BoE: Διατήρηση επιτοκίων αλλά υποβάθμιση της ανάπτυξης λόγω Brexit

15:24 - 01 Αυγ 2019 | Ειδήσεις
BoE: Διατήρηση επιτοκίων αλλά υποβάθμιση της ανάπτυξης λόγω Brexit
Τη διατήρηση των επιτοκίων στο 0,75% αποφάσισε η Τράπεζα της Αγγλίας, διατηρώντας τον στόχο για αγορά gilt στα 435 δισ. στερλίνες και την αγορά εταιρικών ομολόγων στα 10 δισ. στερλίνες.

Η Τράπεζα της Αγγλίας προέβη παράλληλα σε υποβάθμιση των προβλέψεών της για την ανάπτυξη, λόγω των αυξημένων ανησυχιών για το Brexit και της επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας, ωστόσο, δεν έδωσε κάποια ένδειξη πως εξετάζει το ενδεχόμενο μείωσης των επιτοκίων.

Μια ημέρα μετά την απόφαση της Fed να μειώσει τα αμερικανικά επιτόκια για πρώτη φορά μετά από περίπου μια δεκαετία, η Τράπεζα της Αγγλίας δήλωσε πως εξακολουθεί να αναμένει σταδιακή αύξηση των επιτοκίων – αν και αυτό πλέον εξαρτάται από την παγκόσμια οικονομία καθώς και από την εξέλιξη του Brexit. Σημείωσε, πάντως, πως η αντίδραση της νομισματικής πολιτικής στην όποια μορφή λάβει το Brexit, δεν θα είναι αυτόματη. 

Οι προβλέψεις της BoE υποθέτουν πως η Βρετανία θα αποφύγει ένα σοκ στο Brexit, ωστόσο, αναμένει ο ρυθμός ανάπτυξης να διαμορφωθεί φέτος και του χρόνου στο 1,3%, έναντι του 1,5% και 1,6% αντίστοιχα που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.