ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΝΤ: Εκτός κούρσας διαδοχής η Ισπανίδα ΥΠΟΙΚ - Τρεις υποψήφιοι

14:00 - 02 Αυγ 2019 | Ειδήσεις
ΔΝΤ: Εκτός κούρσας διαδοχής η Ισπανίδα ΥΠΟΙΚ - Τρεις υποψήφιοι
Δεν είναι πλέον υποψήφια για τη διαδοχή της Κριστίν Λαγκάρντ στην προεδρία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου η υπουργός Οικονομίας της Ισπανίας Νάντια Καλβίνο.

Η απόφαση όπως επισημαίνει η σχετική ανακοίνωση, ελήφθη προκειμένου να καταστεί δυνατή η επιλογή ενός κοινού υποψηφίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης». 

Ύστερα από αρκετές εβδομάδες άκαρπων διαπραγματεύσεων, η Ε.Ε. κατέληξε στη λύση της ψηφοφορίας για το πρόσωπο που θα προτείνει για την Γενική Διεύθυνση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Τα πρόσωπα που διεκδικούν το «χρίσμα» μετά την απόσυρση  της Καλβίνο είναι  ο Φινλανδός κεντρικός τραπεζίτης, Όλι Ρεν, η Βουλγάρα διευθύνουσα σύμβουλος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Κριστάλινα Γκεοργκίεβα και ο Ολλανδός πρώην επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ. 

Τελικά κόντρα στις αρχικές πληροφορίες η Βρετανία δεν υπέβαλε υποψηφιότητα, γιατί το Λονδίνο δεν κατάφερε να συμφωνήσει σε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο. Είχαν ακουστεί τα ονόματα τόσο του Τζορτζ Όζμπορν όσο και του Μαρκ Κάρνι, του Καναδού επικεφαλής της Τράπεζας της Αγγλίας (που έχει και βρετανικό διαβατήριο). 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.