ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρωσία: Οι αμερικανικές κυρώσεις θα έχουν επιπτώσεις στις διμερείς σχέσεις

20:22 - 03 Αυγ 2019 | Ειδήσεις
Ρωσία: Οι αμερικανικές κυρώσεις θα έχουν επιπτώσεις στις διμερείς σχέσεις
Ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ δήλωσε σήμερα πως οι πρόσθετες αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος της χώρας ζημιώνουν τις διμερείς σχέσεις, αλλά το ρωσικό οικονομικό σύστημα είναι ανθεκτικό απέναντι στις εξωτερικές πιέσεις.

«Η ρωσική οικονομία έχει αποδείξει ήδη πως είναι ανθεκτική στις εξωτερικές πιέσεις κατά τα πρόσφατα έτη», δήλωσε ο Σιλουάνοφ.

Ο Ρώσος υπουργός πρόσθεσε δε πως «όσον αφορά το δημόσιο χρέος και το χρέος των επιχειρήσεων, είμαστε πεπεισμένοι πως το οικονομικό σύστημα που έχουμε οικοδομήσει μας επιτρέπει να ανταποκριθούμε στις ανάγκες του προϋπολογισμού και των επιχειρήσεων σε πιστωτικά μέσα».

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ επέβαλε σήμερα σειρά νέων κυρώσεων στη Ρωσία για την επίθεση με το χημικό όπλο Ναβιτσόκ εναντίον του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκρίπαλ το 2018 στη νότια Αγγλία, την ευθύνη για την οποία η Ουάσιγκτον και το Λονδίνο προσάπτουν στη Μόσχα.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ουάσινγκτον θα εναντιωθεί στη χορήγηση οποιαδήποτε βοήθειας στη Ρωσική Ομοσπονδία «από πλευράς των διεθνών χρηματοοικονομικών θεσμών», επιβάλλει περιορισμούς στην πρόσβαση των αμερικανικών τραπεζών στην αγορά ρωσικού κρατικού χρέους και περιορίζει τις εξαγωγές αγαθών και τεχνολογιών στη Ρωσία, ανέφερε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μόργκαν Ορτέιγκους σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε.

Τα μέτρα, που επιβάλλονται βάσει αμερικανικού νόμου του 1991 για την εξάλειψη των χημικών και βιολογικών όπλων, θα τεθούν σε ισχύ περί «τη 19η Αυγούστου», μετά την ειδοποίηση του αμερικανικού Κογκρέσου, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της αμερικανικής διπλωματίας. Θα παραμείνουν σε ισχύ για τουλάχιστον 12 μήνες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.