ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε χαμηλό πενταετίας ο δείκτης επενδυτικής εμπιστοσύνης Sentix στην ευρωζώνη

13:58 - 05 Αυγ 2019 | Ειδήσεις
Σε χαμηλό πενταετίας ο δείκτης επενδυτικής εμπιστοσύνης Sentix στην ευρωζώνη
Μεγάλη μείωση εμφάνισε το επενδυτικό κλίμα στην ευρωζώνη τον Αύγουστο, με τον δείκτη του Sentix να υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2014.

Η ομάδα ερευνών του Sentix ανακοίνωσε ότι ο δείκτης επενδυτικού κλίματος στην ευρωζώνη μειώθηκε στο -13,7 τον Αύγουστο από -5,8 τον Ιούλιο, πολύ χαμηλότερα από το -7,7 που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Ο δείκτης προσδοκιών μειώθηκε στο -20,0 από -13,0, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2012, όταν η κρίση της ευρωζώνης ήταν σε πλήρη ανάπτυξη.

Ο υποδείκτης για τη Γερμανία κατρακύλησε στο -13,7, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2009, από -4,8 που ήταν τον προηγούμενο μήνα. Όπως αναφέρει η Sentix, η εξάρτηση από της εξαγωγές και η ανησυχία για την Κίνα λειτουργούν ως «βαρίδι» για την μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, καθώς η διένεξη για τους δασμούς τραβάει περισσότερο απ’ όσο ήλπιζαν πολλοί.

«Καθώς πλησιάζει η λήξη της θητείας του Draghi, οι οικονομικές προσδοκίες έχουν για άλλη μία φορά φτάσει σε ένα σημείο, όπου ο Draghi αισθάνθηκε υποχρεωμένος να δώσει την ομιλία του οτιδήποτε χρειαστεί. Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τις κεντρικές τράπεζες, δεν έχουν αντιστρέψει τις οικονομικές προσδοκίες», δήλωσε ο διευθυντής του Sentix, Patrick Hussy.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.