ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσαβούσογλου: Παρουσίασε χάρτη με την τουρκική υφαλοκρηπίδα νότια της Ρόδου

15:32 - 05 Αυγ 2019 | Ειδήσεις
Τσαβούσογλου: Παρουσίασε χάρτη με την τουρκική υφαλοκρηπίδα νότια της Ρόδου
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου παρουσίασε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο «11ο Συνέδριο των Πρεσβευτών» τον χάρτη, με τον οποίο η χώρα υποστηρίζει πως η υφαλοκρηπίδα της εκτείνεται σε όλη την περιοχή νότια του Καστελόριζου και της Ρόδου.

«Στην υφαλοκρηπίδα μας μετά το γεωτρύπανο μας το Fatih, ξεκίνησε τις εργασίες του και το Yavuz. Δεν θα επιτρέψουμε καμία δραστηριότητα που δεν περιλαμβάνει συμφέροντα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων. Eπιθυμία μας είναι το δίκαιο μοίρασμα του πλούτου. Η ΕΕ η οποία είναι μια πολιτική ένωση και δεν μπορεί να συμπεριφέρεται σαν δικαστήριο. Η Κύπρος είναι εθνικό μας ζήτημα. Δεν αποκλείουμε κανένα μοντέλο επίλυσης του Κυπριακού όπως και δεν επιβάλλουμε κανένα μοντέλο. Από την άλλη δεν υποστηρίζουμε να κάτσουμε στο τραπέζι μόνο για να κάτσουμε» σημείωσε ο κ. Τσαβούσογλου, ενώ έκανε λόγο για συνεργασία με την Ελλάδα στο πλαίσιο αμφίδρομου οφέλους.

«Θέλουμε να δούμε την Ελλάδα ως εταίρο για όλα τα θέματα της περιοχής στα πλαίσια του «kaza-kazan» (win-win). Ελάτε να εργαστούμε για την ευημερία των λαών μας. Το μήνυμα μας σε όλους όσους δείχνουν ενδιαφέρον για την περιοχή είναι να συναντηθούν μαζί μας στο επίπεδο συνεργασίας για να κερδίσουν όλοι», ανέφερε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.