ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Goldman Sachs: Δεν περιμένουμε εμπορική συμφωνία πριν τις προεδρικές εκλογές

13:06 - 06 Αυγ 2019 | Ειδήσεις
Goldman Sachs: Δεν περιμένουμε εμπορική συμφωνία πριν τις προεδρικές εκλογές
Απαισιόδοξη εμφανίζεται η Goldman Sachs για μία εμπορική συμφωνία ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα πριν από τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2020, μετά τις τελευταίες εξελίξεις και αποφάσεις των δύο πλευρών.

Αναμενόμενη χαρακτηρίζει η Goldman Sachs την απόφαση των ΗΠΑ να κατηγορήσουν επισήμως την Κίνα για «χειραγώγηση νομίσματος», η οποία έρχεται να μεταφέρει τον εμπορικό πόλεμο στο νομισματικό πεδίο, αλλά και να τον κλιμακώσει. 

Σε σημείωμά τους προς τους επενδυτές, αναλυτές της Goldman Sachs αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Τα τελευταία νέα μετά και την ανακοίνωση του πρόεδρου Τραμπ για επιβολή νέων δασμών την περασμένη Πέμπτη, καταδεικνύουν ότι οι Αμερικανοί και Κινέζοι αξιωματούχοι ακολουθούν σκληρή γραμμή. Για αυτό και δεν περιμένουμε μία εμπορική συμφωνία πριν από τις εκλογές του 2020».

Οι ΗΠΑ έβαλαν στο στόχαστρο επιπλέον κινεζικές εισαγωγές αξίας 300 δισ. δολαρίων και η Κίνα δεν θέλησε να κρύψει πως θα απαντήσει με κάθε όπλο που έχει στη διάθεσή της. Έτσι άφησε το νόμισμά της να διολισθήσει στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάιο του 2008.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:13 - 06 Αυγ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.