ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απάντηση Κίνας στον χαρακτηρισμό των ΗΠΑ ως χειραγωγού νομίσματος

14:00 - 06 Αυγ 2019 | Ειδήσεις
Απάντηση Κίνας στον χαρακτηρισμό των ΗΠΑ ως χειραγωγού νομίσματος
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας, η χώρα εκφράζει τη λύπη της για την απόφαση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών να της αποδώσει τον χαρακτηρισμό κράτους που «χειραγωγεί το νόμισμά της».

«Ένας τέτοιος χαρακτηρισμός για την Κίνα δεν πληροί τα ποσοτικά κριτήρια για μια χώρα που χειραγωγεί το νόμισμά της, τα οποία έχει καθορίσει το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών», αναφέρει η κινεζική κεντρική τράπεζα.

«Ο αμερικανικός χαρακτηρισμός είναι μια αυθαίρετη, μονομερής και υπέρ του προστατευτισμού πρακτική, που πλήττει σοβαρά τους διεθνείς κανόνες και θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στην παγκόσμια οικονομία και τις χρηματοπιστωτικές αγορές», πρόσθεσε η κεντρική τράπεζα της Κίνας.

Κάλεσε επιπλέον τις ΗΠΑ, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, να υπαναχωρήσουν πριν να είναι πολύ αργά και να επιστρέψουν σε μια ορθολογική και δίκαιη πορεία. Η πρόσφατη εξασθένηση είναι μια αποτύπωση της προσφοράς και της ζήτησης στην αγορά καθώς και των διακυμάνσεων στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος εν μέσω μεταβολών στις παγκόσμιες οικονομικές συνθήκες και κλιμάκωσης των εμπορικών εντάσεων, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η κεντρική τράπεζα είχε ανέκαθεν τη δέσμευση να διατηρεί την ισοτιμία του γουάν σε γενικές γραμμές σταθερή σε ένα εύλογο και ισορροπημένο επίπεδο. «Η Κίνα δεν έχει χρησιμοποιήσει το νόμισμά της ως εργαλείο για να αντιμετωπίσει τις εμπορικές διαμάχες και δεν πρόκειται να το κάνει», υπογραμμίζει η κεντρική τράπεζα στην ανακοίνωσή της.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.