ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιράν: Παρουσίασε τρεις νέους τύπους τηλεκατευθυνόμενων πυραύλων

16:40 - 06 Αυγ 2019 | Ειδήσεις
Το Ιράν αποκάλυψε σήμερα τρεις νέους τύπους τηλεκατευθυνόμενων πυραύλων ακριβείας αποδεικνύοντας πως η χώρα είναι έτοιμη να αμυνθεί απέναντι «στη δολιότητα και στις συνωμοσίες» των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με τον ιρανό υπουργό Άμυνας.

Η παρουσίαση αυτών των πυραύλων είναι «μια νέα σημαντική επιτυχία σε όρους ισχύος και αξιοπρέπειας για την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν», υπογράμμισε ο υπουργός, στρατηγός Αμίρ Χαταμί, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars.

«Αυτό αποδεικνύει πως, παρά τη δολιότητα και τις συνωμοσίες του αμερικανικού Μεγάλου Σατανά και των μισθοφόρων του, το υπουργείο Άμυνας δεν θα διστάσει ούτε στιγμή να υπερασπιστεί την Ισλαμική Δημοκρατία και να ενισχύσει την ασφάλεια», δήλωσε, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι τρεις τύποι πυραύλων - με τις ονομασίες «Γιασίν», «Μπαλαμπάν» και «Γαέμ» - αναπτύχθηκαν από το υπουργείο και τη Sa-Iran, μια κρατική επιχείρηση που συνδέεται με τον αμυντικό τομέα.

Οι πύραυλοι «Γιασίν» είναι τηλεκατευθυνόμενοι, με αναδιπλούμενα πτερύγια. Το βεληνεκές τους είναι μέχρι 50 χιλιόμετρα και μπορούν να εκτοξευθούν από αεροσκάφος με ή χωρίς πιλότο. Οι «Μπαλαμπάν» καθοδηγούνται από GPS και αισθητήρες, έχουν αναδιπλούμενα πτερύγια και μπορούν να εγκατασταθούν κάτω από τα αεροπλάνα. Οι «Γαέμ», σύμφωνα με το Fars, είναι πύραυλοι που καθοδηγούνται προς πηγές θερμότητας και η ακρίβεια πλήγματός τους είναι περίπου 50 εκατοστά.

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.