ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ισχυρή έκρηξη στο Αφγανιστάν - «Χτύπημα» των Ταλιμπάν

11:05 - 07 Αυγ 2019 | Ειδήσεις
Ισχυρή έκρηξη στο Αφγανιστάν - «Χτύπημα» των Ταλιμπάν
Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σήμερα το πρωί έξω από αστυνομικό τμήμα στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ με συνέπεια τον τραυματισμό 100 περίπου ανθρώπων.

Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβαν οι Ταλιμπάν, παρά το ότι τόσο αξιωματούχοι της κυβέρνησης των ΗΠΑ όσο και στελέχη των Ταλιμπάν βρίσκονται κοντά στη σύναψη ιστορικής συμφωνίας, που θα επιτρέψει να αρχίσουν να αποχωρούν τα αμερικανικά στρατεύματα, με αντάλλαγμα τη δέσμευση των Ταλιμπάν ότι το αφγανικό έδαφος δεν θα χρησιμοποιηθεί ξανά ως εφαλτήριο για τη διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών.

Η βόμβα εξερράγη όταν ένα όχημα σταμάτησε σε σημείο ελέγχου ασφαλείας έξω από αστυνομικό τμήμα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Νασράτ Ραχίμι, ενώ εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας ανακοίνωσε πως 95 τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία. Οι περισσότεροι είναι άμαχοι, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά.

Η έκρηξη, η οποία σημειώθηκε στο δυτικό τμήμα της πόλης κατά την πρωινή ώρα αιχμής, προκάλεσε ένα μεγάλο σύννεφο από γκρι καπνό που υψώθηκε στον ουρανό, μεταδίδει το Reuters.

«Άκουσα ένα μεγάλο μπαμ και όλα τα παράθυρα του καταστήματός μου έσπασαν», αφηγήθηκε ο έμπορος Άχμαντ Σάλεχ. «Οι υαλοπίνακες περίπου είκοσι καταστημάτων, ορισμένων ένα χιλιόμετρο από τον τόπο της επίθεσης, έσπασαν» επίσης πρόσθεσε.

Από την πλευρά τους οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν πως ένας από τους καμικάζι βομβιστές τους έπληξε ένα «κέντρο στρατολογίας», σκοτώνοντας ή τραυματίζοντας μεγάλο αριθμό στρατιωτών και αστυνομικών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.