ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ισπανία: Συνέχεια των προσπαθειών Σάντσεθ για σχηματισμό κυβέρνησης

18:55 - 07 Αυγ 2019 | Ειδήσεις
Ισπανία: Συνέχεια των προσπαθειών Σάντσεθ για σχηματισμό κυβέρνησης
Τον σκοπό του να εργαστεί έως την καταληκτική ημερομηνία του Σεπτεμβρίου, για να σχηματίσει κυβέρνηση και να αποφύγει η Ισπανία το ενδεχόμενο νέων εκλογών, διαβεβαίωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας, Πέδρο Σάντσεθ.

«Δεν έχω χάσει την ελπίδα, δεν σηκώνω τα χέρια ψηλά», δήλωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός, ο οποίος απέτυχε δύο φορές τον περασμένο μήνα να πείσει το ισπανικό κοινοβούλιο να επικυρώσει τη θέση του.

Οι Σοσιαλιστές κέρδισαν τις εκλογές του Απριλίου στην Ισπανία, όμως δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν την αυτοδυναμία. Πρόσφατες δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν ότι θα κέρδιζαν με μεγαλύτερο ποσοστό σε πιθανές νέες εκλογές, όμως οι Ισπανοί πολίτες δεν εμφανίζονται πρόθυμοι να επιστρέψουν στις κάλπες και θα προτιμούσαν οι πολιτικοί να επιλύσουν το αδιέξοδο.

«Θα συνεχίζω να δουλεύω σε αυτό μέχρι την τελευταία ημέρα (της προθεσμίας), έως την 23η Σεπτεμβρίου», υπογράμμισε ο Σάντσεθ, έπειτα από μια συνάντηση που είχε με τον βασιλιά Φελίπε στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα.

Μετά την κατάρρευση των συνομιλιών για σχηματισμό κυβέρνησης με τους Podemos, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Πέδρο Σάντσεθ επιχειρεί τώρα να συγκεντρώσει τη πολιτική στήριξη για τη διεξαγωγή μιας τρίτης ψηφοφορίας στο κοινοβούλιο και έχει διορία έως τον Σεπτέμβριο για να επικυρώσει το πόστο του ή να προτείνει έναν άλλο υποψήφιο. Σε περίπτωση αποτυχίας, θα προκηρυχθούν νέες εκλογές για τη 10η Νοεμβρίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.