ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ατζέντα της κρίσιμης συνάντησης Αναστασιάδη - Ακιντζί

08:37 - 09 Αυγ 2019 | Ειδήσεις
Η ατζέντα της κρίσιμης συνάντησης Αναστασιάδη - Ακιντζί
Σήμερα στις 9:30 θα πραγματοποιηθεί η άτυπη συνάντηση ανάμεσα στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, στην κατοικία της ειδικής αντιπροσώπου του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Την προσδοκία ότι στην άτυπη συνάντηση  Αναστασιάδη - Ακιντζί θα καταγραφεί η θέληση των δύο πλευρών για συνέχιση των επαφών και των προσπαθειών για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, εξέφρασε την Τρίτη 6/08 κυβερνητική πηγή στο ΚΥΠΕ. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα ανοίξει και τον δρόμο για έναν νέο γύρο επαφών της ειδικής απεσταλμένης του γγ του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ στην Κύπρο, με στόχο τη συνομολόγηση των όρων αναφοράς.

Την ίδια στιγμή, πάντως, οι προσδοκίες της Λευκωσίας για το αποτέλεσμα της σημερινή συνάντησης είναι συγκρατημένες, με την κυβερνητική πηγή να υποδεικνύει ως «αγκάθια» την πρόταση Ακιντζί για το φυσικό αέριο, τις τουρκικές κινήσεις στην ΑΟΖ και τις εξελίξεις στην Αμμόχωστο. Βάσει της ίδιας πληροφόρησης, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδης θα θέσει στη σημερινή συνάντηση δύο θέματα, αφενός τις τουρκικές ενέργειες στη θαλάσσια περιοχή πέριξ της Κύπρου και αφετέρου την Αμμόχωστο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.