ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναστασιάδης - Ακιντζί: Ετοιμότητα για Τριμερή με ΓΓ ΟΗΕ

14:18 - 09 Αυγ 2019 | Ειδήσεις
Αναστασιάδης - Ακιντζί: Ετοιμότητα για Τριμερή με ΓΓ ΟΗΕ
Μία ειλικρινή και εποικοδομητική ανταλλαγή ιδεών είχαν ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί κατά την τρίωρη περίπου άτυπη συνάντησή τους στην οικία της Ειδικής Αντιπροσώπου του γ.γ. του ΟΗΕ Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε πεντέμισι σχεδόν μήνες μετά την τελευταία τους άτυπη συνάντηση, στα τέλη Φεβρουαρίου.

Οι δύο ηγέτες αποφάσισαν, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, όπως συνεχίσουν τις προσπάθειες με την Τζέιν Χολ Λουτ και όπως οριστικοποιήσουν τους όρους αναφοράς, που θα βοηθήσουν στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης.

Όπως σημειώνεται, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν επίσης να εκφράσουν την ετοιμότητά τους για μια Τριμερή Διάσκεψη με τον γ.γ. του ΟΗΕ μετά τη Γενική Συνέλευση στη Νέα Υόρκη, ώστε να σχεδιάσουν τα επόμενά τους σχέδια.

Ταυτόχρονα, καλωσόρισαν την υλοποίηση των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), συμπεριλαμβανομένου της ηλεκτρικής διασύνδεσης και της κινητής τηλεφωνίας, τα οποία θα φέρουν πιο κοντά τις δύο κοινότητες.

«Οι δύο ηγέτες», καταλήγει η ανακοίνωση, «επαναβεβαίωσαν τη δέσμευση για να εντείνουν τις εργασίες στις Τεχνικές Επιτροπής, με αντικείμενο τη βελτίωση της καθημερινότητας όλων των Κυπρίων και να συζητήσουν περισσότερα ΜΟΕ, με την υποστήριξη των Ηνωμένων Εθνών».

Τελευταία τροποποίηση στις 14:25 - 09 Αυγ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.