ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μείωση 0,2% στο βρετανικό ΑΕΠ για το β' τρίμηνο

16:08 - 09 Αυγ 2019 | Ειδήσεις
Μείωση 0,2% στο βρετανικό ΑΕΠ για το β' τρίμηνο
Η συρρίκνωση της βρετανικής οικονομίας το δεύτερο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία φόβων ότι η χώρα οδεύει προς την πρώτη της ύφεση την τελευταία δεκαετία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Guardian, το βρετανικό ΑΕΠ μειώθηκε κατά 0,2% το τρίμηνο Απριλίου - Ιουνίου, λόγω του κλείσιμου σε εργοστάσια αυτοκινήτου, της μείωσης των αποθεμάτων ενόψει της προηγούμενης διορίας για το Brexit τον Μάρτιο, καθώς και εξαιτίας της γενικότερης αβεβαιότητας, που επικρατεί γύρω από το Brexit.

Η είδηση της πρώτης συρρίκνωσης του ΑΕΠ τα τελευταία έξι χρόνια πυροδότησε ανησυχίες στο City ότι θα καταγραφεί αρνητική ανάπτυξη και το τρίτο τρίμηνο, το οποίο σημαίνει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα εισέλθει σε ύφεση. 

«Είναι μια δύσκολη περίοδος για όλη την παγκόσμια οικονομία, με την ανάπτυξη να επιβραδύνεται σε πολλές χώρες. Αλλά τα θεμελιώδη μεγέθη της βρετανικής οικονομίας είναι ισχυρά, οι μισθοί αυξάνονται, η απασχόληση βρίσκεται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα και προβλέπεται να αναπτυχθούμε ταχύτερα από τη Γερμανία, την Ιταλία και την Ιαπωνία φέτος», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Σαγίντ Τζαβίντ.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:16 - 09 Αυγ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.