ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τραμπ: Η Β.Κόρεα έτοιμη να συνομιλήσει για το πυρηνικό πρόγραμμα

19:32 - 10 Αυγ 2019 | Ειδήσεις
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ δήλωσε σήμερα πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν του είπε ότι η Βόρεια Κορέα είναι έτοιμη να επαναλάβει τις συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμά της, καθώς και για το πρόγραμμα των βαλλιστικών πυραύλων της, μόλις τερματισθούν τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια των ΗΠΑ με τη Νότια Κορέα.

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε σήμερα δύο πυραύλους μικρού βεληνεκούς, όπως ανακοίνωσε η Νότια Κορέα, σε μια «επίδειξη ισχύος» εναντίον των στρατιωτικών γυμνασίων.

Είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιηθούν και νέες εκτοξεύσεις, καθώς οι βορειοκορεατικές ένοπλες δυνάμεις διεξάγουν τις θερινές ασκήσεις τους, αναφέρει σε δήλωσή του το επιτελείο των νοτιοκορεατικών ενόπλων δυνάμεων.

Η εκτόξευση έγινε λίγες ώρες αφού ο Τραμπ είχε ανακοινώσει πως έλαβε μια «πολύ ωραία επιστολή» από τον Κιμ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Τραμπ έγραψε σήμερα στο Twitter πως ο Κιμ παραπονέθηκε για τα «γελοία και ακριβά» γυμνάσια και θα ήθελε να συναντηθούν και να αρχίσουν διαπραγματεύσεις μόλις τελειώσουν οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, οι οποίες άρχισαν τη Δευτέρα και πρόκειται να διαρκέσουν πάνω από μια εβδομάδα. «Βιάζομαι να συναντήσω τον Κιμ Γιονγκ Ουν στο κοντινό μέλλον!», πρόσθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

 

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.